Synlige flexjob giver arbejde til mange flere

Bornholm lægger - som et af de få steder - alle flexjob på jobnet.dk på linje med ordinære job.

Flexjobberne på Bornholm behøver ikke længere møde op på Jobcenteret for at få arbejde. Alle ledige flexjob bliver nu lagt ud på jobnet.dk. Det har været en stor succés. (Foto: Maria Larsen © DR-Fyn)

Det er blevet langt nemmere for flexjobberne på Bornholm at finde arbejde. Samtidig klarer de det ofte uden om Jobcenter Bornholm.

Som et af de få steder i Danmark lægger Jobcenter Bornholm nemlig både flexjob og job til førtidspensionister ud på jobnet.dk, og det har været en stor succés for både arbejdstagere og arbejdsgivere.

- Vi har én af de laveste ledighedsrater for flexjobbere nu, konstaterer Jan Rasmussen, der er leder af Virksomhedsservice under Jobcenter Bornholm.

En satsning på folk med nedsat arbejdsevne

Bornholms Regionskommune besluttede at lave en satsning for at finde flere stillinger til både førtidspensionister og folk, der har behov for et flexjob. Og udover opsøgende arbejde hos øens virksomheder blev det altså besluttet, at alle stillinger til de to grupper skulle slås op på jobnet.dk.

Og det har altså vist sig at være en god strategi, for flere både flexjobbere og førtidspensionister har fået det ønskede arbejde.

- Det har især været positivt blandt de 650 flexjobbere, der er på øen, siger Jan Rasmussen.

En af de største gevinster har været, at jobcenteret nu kun sjældent er blandet ind i det, når en flexjobber skal i arbejde. Præcis som på det øvrige arbejdsmarked klarer arbejdsgiver og arbejdstager det nu selv.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.