Tab på 1 million kroner får vandrehjem til at tænke nyt: ’Slip for børn - book en hjemmearbejdsplads’

Coronakrisen får gæster til at blive væk fra vandrehjem på Bornholm.

Parret Line Juhl og Peter Kronow håber, at lokale bornholmere vil bruge vandrehjemmet som hjemmearbejdsplads, når turisterne bliver væk. (Foto: © (privatfoto))

April skulle være den helt store indtægtsmåned for parret Line Juhl og Peter Kronow, der 1. januar i år overtog Danhostel Sandvig på Bornholm.

Da parret fik nøglen i hånden til vandrehjemmet, overtog de nemlig også en næsten booket kalender for foråret, hvor store grupper eller folkeskoler havde lejet vandrehjemmet til forskellige arrangementer.

Men så kom coronakrisen.

- Siden krisen startede, har vi tabt en million i omsætning, fortæller indehaver Line Juhl Kronow, der sammen med sin mand havde sagt sit job op for at drive vandrehjemmet på øen.

Krisen betyder også, at vandrehjemmet indtil videre kun har haft fem overnattende gæster, og selvom højsæsonen er begyndt, er gæsterne blevet væk.

- Vi skulle have haft to store grupper i påsken, som ville have fyldt hele vandrehjemmet. Det er en omsætning på cirka 250.000 kroner. De er blevet aflyst, og nu venter vi blot fire personer. Det er ikke ret meget, siger Line Juhl Kronow.

Vil bruge værelser som udlejningskontorer

Derfor prøver Danhostel Sandvig nu at tænke utraditionelt, når antallet af overnattende gæster svigter, og Folkemødet på Bornholm er aflyst.

De vil leje værelserne til andre gæster end dem, der normalt kommer på vandrehjemmet.

Værelserne er nemlig udstyret med et skrivebord, kaffe ad libitum og uanede mængder af ro. Et oplagt sted som hjemmearbejdsplads, hvis ungerne er for urolige derhjemme, eller man er træt af skypemøder ved køkkenbordet, mener Line Juhl Kronow.

- Vi har stort set ingen gæster. Derfor kan man nu leje værelser, som man kan bruge i dagtimerne som hjemmearbejdsplads.

Hjemmearbejdspladserne er ikke kun et kreativt tilbud, men en nødvendighed, hvis man som virksomhed skal helskindet igennem coronakrisen, mener Line Juhl Kronow.

- Vi håber, at det vil give lidt penge i kassen i denne tid. Vi vil også gerne i gang og få noget erfaring med at drive vandrehjemmet. Forestil dig, at du skal til eksamen, som bliver udskudt gang på gang, og du kan ikke vise, hvad du kan.