Tilflytter på Bornholm: Først sagde jeg nej med det samme

Kristina Clemmensen er med til at hæve det stigende befolkningstal på Bornholm.

Kristina Clemmensen er en af de tilflyttere, som bidrager til en større befolkning på Bornholm. (Foto: Kristina Clemmensen)

- Det er rart at være her.

Sådan lyder det fra Kristina Clemmensen her lidt over et år efter, hun valgte at flytte til Rønne på Bornholm sammen med sine to børn og mand.

Familien boede ellers i en lille by tæt på Skanderborg i Østjylland, men kærestens jagt efter et nyt job førte dem til Bornholm, hvor de, sammen med andre tilflyttere, får befolkningstallet til at stige.

Øens befolkning er steget med 102 indbyggere siden nytår og frem til starten af denne måned, viser tal fra Folkeregistret.

Kristina Clemmensens rejse til et af Danmarks østligste punkter begyndte dog med et nej:

- Min kæreste viste mig en jobannonce, som lød rigtig spændende, men da jeg så, at det var på Bornholm, så bad jeg ham om at pakke den tanke sammen, siger hun.

Men kæresten endte med at søge jobbet som produktionsdirektør hos den bornholmske virksomhed Jensen, og i mellemtiden havde Kristina Clemmensen flirtet med tanken om livet som øboer:

- Man skal huske som menneske at sige "ja" i stedet for "nej", for der kan være en masse oplevelser, man får, som man ellers ikke vil have oplevet, siger hun.

Det var dog et stort skridt for eksil-jyden - i Jylland havde hun sine venner og familier, og det var således alle bekendtskaberne, som langsomt forsvandt i bakspejlet, da de fire tog mod Bornholm.

Netværk er vigtigt

Da familien ankom til øen var de negative tanker og bekymringer om fremtiden lagt til side.

For selvom både venner og familie befandt sig mere end 300 kilometer væk, så var det vigtigste for Kristina Clemmensen at se fremad og forsøge at skabe sig et nyt netværk på solskinsøen:

- Det er vigtigt at få skabt sig et netværk, og især et netværk uden for sin arbejdsplads, så vi har begge været åbne og opsøgende omkring de interesser, vi har, og det er lykkedes for os, siger hun.

Det var dog hverken hjemveen, bornholmerne eller placeringen ude i Østersøen, som var den største udfordring for parret.

Jagten på et nyt hjem på øen viste sig nemlig at være sværere end først antaget. Det tog nemlig en hel del tid, før parret fandt et hus på øen, siger hun.

- Efter et års jagt fandt vi et hus i Rønne, som kunne imødekomme de behov og ønsker, vi havde til boligen, så det har helt klart været den største udfordring.

En stolt bornholmer

Her et år efter arbejder Kristina Clemmensen som pædagog på en institution i Rønne, og hun er ligefrem stolt over at være bornholmer.

- Der sker så mange positive ting her på Bornholm, og det er rart at være her. Det er bekræftende at være en del af det hele, og jeg bliver lidt stolt af at være en del af det.

Hun nævner selv den store politiske folkefest Folkemødet som et skelsættende øjeblik for hende, hvor hun oplevede en af de mere unikke af øens tilbud.

- Det var virkelig folkeligt, og det havde jeg ikke troet, og det var en god oplevelse, siger hun, og tilføjer, at hun også bliver stolt over at se Bornholm nævnt i internationale medier, hvor øen roses for sin gourmet-kultur og natur.

Facebook
Twitter