Tina har løbet hele vejen fra Skagen til Folkemødet

Alt i alt har 100 løbere deltaget i Folkeløbet, hvor kræftramte har sat fokus på motion.

Kirsten Ejlskov, Christian Birk og Tina Andersen løb i morges fra Rønne mod Folkemødet i Allinge. De er en del af Folkeløbet fra Skagen til Allinge - Tina Andersen har løbet hele turen på bare syv dage. (Foto: Lis Eilsøe © (c) DR)

Selv om der er 615 kilometer fra Skagen til Nordbornholm, har Tina Andersen løbet turen på syv dage.

Omkring middag i dag ankommer hun til Folkemødet i Allinge på Bornholm, og efter en æresrunde med prominent politisk selskab, kan hun tørre sveden af panden og holde sig til at gå under resten af Folkemødet.

Tina Andersen har haft selskab på den lange løbetur af omkring 100 andre - alle kræftramte eller pårørende til kræftramte, som er med i foreningen Proof of Life.

De har løbet alt fra nogle få kilometer til et helt marathon. Og så er der Kirsten Ejlskov, der har løbet med hver dag og alt i alt er nået op på 150 kilometer.

- Med Folkeløbet vil vi gerne sætte fokus på, at et liv i bevægelse både giver styrke, glæde og livskvalitet - også når man bliver ramt af kræft, siger Bjørn Askholm fra Folkeløbet og Proof of Life.

Han har været med på hele løbet, men har haft en række praktiske opgaver sammen med en stort gruppe af hjælpere.

Proof of Life deltager i Folkemødet for både at snakke motion som hjælp under et kræftforløb, men også som forebyggende indsats mod kræft.

Facebook
Twitter