Tre bornholmske S-kandidater på plads

De bornholmske socialdemokrater har tre bud på, hvem der kan afløse Jeppe Kofod som folketingsmedlem.

Lea Wermelin kommer til at stå øverst på stemmesedlen på Bornholm - og de to andre socialdemokratiske kandidater bliver Lars Goldschmidt og Claus Larsen-Jensen. (© P4 Bornholm)

Socialdemokraterne på Bornholm er nu klar med alle de tre kandidater, der skal kæmpe om en plads i Folketinget ved det kommende valg.

Det nuværende folketingsmedlem Jeppe Kofod bliver sandsynligvis valgt til Europaparlamentet senere på måneden.

Spidskandidaten til næste folketingsvalg Lea Wermelin blev valgt ved en urafstemning forleden, og i aftes kom de to andre kandidater på plads ved en generalforsamling - det blev  Claus Larsen-Jensen og Lars Goldschmidt.

Ungdom, livserfaring - og andre synsvinkler

Formanden for de bornholmske socialdemokrater, Anette Stæhr, kalder det et stærkt hold.

- Der er en ung kvinde, der er en lidt ældre med livserfaring og der er en, der kommer med andre synsvinkler end lige de traditionelt socialdemokratiske, siger hun.

Claus Larsen-Jensen sidder lige nu i Europaparlamentet, hvor han afløste Dan Jørgensen, da han blev fødevareminister i december sidste år.  Lars Goldschmidt har indtil fornylig været direktør i Dansk Industri.

De personlige stemmer er afgørende

Den bornholmske liste til folketingsvalget opstilles prioriteret sideordnet, og det vil sige, at det er de personlige stemmer, der bliver afgørende for hvem der kommer i Folketinget.

Den nuværende suppleant Jacob Lund skal afløse Jeppe Kofod frem til næste folketingsvalg, hvor han altså ikke kommer ikke på stemmesedlen.

Facebook
Twitter