Trods skolereform: Lejrskoler i fremgang på Bornholm

Mange havde spået tilbagegang i antallet af skoleture til Bornholm efter skolereform, men stadig flere tager turen.

Antallet af skoleklasser, der tager turen til Bornholm er stigende. Turistbranchen havde ellers frygtet et dyk efter skolereformen. (Foto: Lis Eilsøe © dr)

Nu kommer der flere lejrskoleelever til Bornholm.

I lang tid har det ellers været spået, at lejrskolerne helt ville uddø, fordi skolerne efter skolereformen ikke længere ville have råd til at sende skoleklasserne afsted.

Derfor har blandt andet rederiet Færgen og turistorganisationen Destination Bornholm sat hårdt ind på at trække eleverne til øen. Det arbejde har nu båret frugt.

Fra 2014 til 2015 så turistbranchen en stigning i antallet af skoleelever på tur på Bornholm, og i 2016 ser det allerede meget godt ud, fortæller direktør i Destination Bornholm Pernille Kofoed Lydolph.

- Vi ser heldigvis en vækst, samt at vi har fået rigtigt godt fat i markedet igen efter nogle år, hvor det er gået den forkerte vej, siger hun.

Holder gang i turistbranchen uden for sæsonen

Lejrskoleeleverne er meget eftertragtede for Bornholms hoteller, vandrehjem og restauranter. De kommer nemlig typisk uden for den traditionelle højsæson.

- Vi er meget interesserede i at få mange lejrskoler - de forlænger sæsonen, og så er det fremtidens turister, som vi håber, får smag for Bornholm og vil komme tilbage, siger Pernille Kofoed Lydolph.

Nogle af dem, der glæder sig mest over væksten, er øens vandrehjem. Her falder det nemlig på et tørt sted.

- Det er vores primære beskæftigelse fra april og frem til oktober, hvor skoleeleverne er her. Vi kan mærke mere optimisme fra skolerne, og de finder alternative metoder til at finde penge til at komme afsted. Vi har også måtte rette vores priser til, siger inspektør på Gudjem Vandrehjem Tom Studsgaard.