Trusler og vold dagligdag på medicinske afdelinger

De medicinske afdelinger på Bornholms Hospital er også ramt hårdest af stress - og dermed ligner de resten af Region Hovedstaden.

Sygeplejersker og SOSU-assistenterne på de medicinske afdelinger på Bornholms Hospital bliver langt oftere udsat for både vold og trusler om vold end deres kolleger på det øvrige hospital.

Næsten fire ud af 10 er blevet truet med vold, mens knap hver 20. ansatte på en medicinsk afdeling rent faktisk har fået volden at føle inden for det seneste år.

Det viser den seneste trivselsmåling fra Region Hovedstaden.

Høje tal, men stadig i bund

Men selv om der er tale om relativt høje tal, ligger Bornholms Hospital alligevel i bund blandt regionens hospitaler, både når det gælder vold og trusler om vold.

Det kommer ikke bag på hospitalsdirektør Kurt Espersen fra Bornholms Hospital, at der både er flest trusler og mest vold fra patienternes side på netop de medicinske afdelinger.

Medicinsk afdeling tager blandt andet imod demente og patienter med blodpropper og andre neurologiske sygdomme. De kan have svært ved at overskue både deres situation, og hvad de får sagt til personalet.

Tallene skal længere ned

Samtidig er det også personalet på de medicinske afdelinger, der føler sig mest stresset - og de ting kan godt hænge sammen.

- Vi kan heldigvis konstatere, at tallene er blevet bedre i forhold til trivelsmålingen i 2011. Nu skal vi arbejde videre sammen med personalet, så vi kan forbedre forholdene yderligere, siger Kurt Espersen.

FacebookTwitter