Trykkefrihedsselskabet holder fast i Geert Wilders

Katrine Winkel Holm har ikke problemer med, at politikere trækker sig fra Folkemødet på Bornholm i protest.

Katrine Winkel Holm mener ikke, at den kontroversielle politiker og islam-kritiker Geert Wilders skal blive væk fra Folkemødet, selv om han blev inviteret før terror-angrebene i Paris og København.

Trykkefrihedsselskabet kommer ikke til at aflyse debatarrangementet med den hollandske islam-kritiker Geert Wilders og Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose ved Folkemødet på Bornholm - heller ikke selv om en række politikere både kritiserer Wilders deltagelse og nogle af dem endda vælger at blive væk fra Folkemødet i protest.

- Hvis vi aflyser arrangementet nu, fordi folk er bange, går vi terroristernes ærinde. Det er jo netop det, de forsøger at true os til, siger Katrine Winkel Holm, der er formand for Trykkefrihedsselskabet.

Geert Wilders blev inviteret tilbage i december - altså før angrebene i Paris og København - og har sagt ja til at deltage i Folkemødet. Det er dog først for nylig, at det er blevet offentligt kendt, at den kontroversielle hollandske politiker kommer.

Venstre-politikere bliver væk i protest

Flere Venstre-politikere har meldt afbud, og blandt kritikerne af Geert Wilders deltagelse er tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V). Han mener, at Geert Wilders vil være slangen i paradis.

Men Trykkefrihedsselskabet mener i dén grad, at den kontroversielle hollænder hører hjemme på Folkemødet.

- Det er en basal ting ved både folkestyret og Folkemødet, at der skal være plads til debat. Folk skal have lov til at tale uanset, hvad de mener, siger Katrine Winkel Holm.

- Og terroristerne vil jo netop gøre os bange og have os til at lukke munden på dem, der kritiserer dem. Netop derfor skal vi holde fast. Jeg ville heller ikke kunne se mig selv i øjnene, hvis vi aflyser arrangementet, siger Katrine Winkel Holm.

Vi må styre vores gniergen

Flere har også kritiseret, at det vil kræve et meget stort opbud af sikkerhedsfolk, men sådan må det være, mener Trykkefrihedsselskabet.

- Friheden koster, og så må vi styre vores gniergen. Hvis vi ikke vil betale for folks frie taleret, er det det samme som at udstede en dødsdom til dem, der vil tale.

- Vi må vælge, om vi vil støtte dem, der truer, eller dem, der er truet, siger Katrine Winkel Holm.