Udkantsborgmestre ønsker sig udlændinge i fritidshuse

Bornholms borgmester er klar til at byde flere deltidsbornholmere velkomne. Det vil give mere liv og flere arbejdspladser.

Det vil være en gevinst for mange udkantsområder, hvis regeringen vil lade tyskere, svenskere, nordmænd og andre udlændinge købe feriehuse i Danmark.

Det mener halvdelen af landets borgmestre - og for Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), er der ikke tvivl om, at det vil give udviklingsmuligheder og flere arbejdspladser på en ø, der ligesom mange andre udkantsområder i den grad hungrer efter lige præcis de to ting.

Vil skabe mere liv i dele af året

- Vi har alt for mange tomme huse stående i dag, og kommer der liv i dem dele af året, vil det både skabe omsætning i øens butikker og hos håndværkerne.

- Og mere i liv i dele af året er altså bedre end ingenting, siger Winni Grosbøll.

Samtidig undrer det hende, at vi som danskere både kan købe huse i Sverige, Spanien og Tyrkiet, men afviser at sælge vores egne sommerhuse til udlændinge.

En af begrundelserne for at sige nej til at sælge sommerhuse til udlændinge er frygten for, at priserne vil eksplodere, så vi ikke selv vil have råd til at investere i en fritidsbolig.

Luksusproblem at mangle fritidshuse

- Det ville være et luksusproblem, hvis vi pludselig stod og manglede huse, konstaterer Winni Grosbøll.

Hun er derfor fuldstændig klar i sin anbefaling til regering og Folketing: Lad os åbne for salget af fritidshuse til udlændinge.

- Bornholm lever af at tage imod gæster, og vi vil meget gerne have flere gæster, som vi havde en gang. Det vil være en af vores store chancer for at skabe flere arbejdspladser, siger Winni Grosbøll.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk