Uffe Elbæk om Alternativets Unge: I starten var vi faktisk imod ungdomsafdelinger

Uffe Elbæk på bornholmervisit, hvor 17-årig står bag ny afdeling af Alternativets Unge.

Alternativets politiske leder Uffe Elbæk besøger Bornholms nye afdeling af Alternativets Unge, her sammen med Bornholms Viceborgmester Anne Thomas (Å), og Bertram Kjær Johansen og Maria Frandsen, der begge har været med til at starte Alternativets Unge Bornholm. (Foto: © Josefine Alberg)

Det var egentlig ikke meningen, at der skulle være ungdomsafdelinger i Alternativet, da partiet blev stiftet. Sådan lyder det fra Uffe Elbæk (Å), der i dag besøger endnu en ny afdeling af Alternativets Unge, der er blomstret op på Bornholm.

17-årige Bertram Kjær Johansen er en af de unge ildsjæle, der har været med til at starte den lokale kreds på Bornholm:

- I december foreslog en af mine venner, at vi startede Alternativets Unge her på øen, og så gik vi i gang med at samle flere interesserede. Vi har den mission, at vi skal være flere politisk aktive unge på Bornholm ligemeget hvilken politisk overbevisning, siger Bertram Kjær Johansen og fortsætter:

- Jeg har længe haft et ønske om at bidrage til ungdomspolitik her på øen i det hele taget, for jeg synes, man møder mange, der ikke interesserer sig for politik. Men det er særligt det grønne aspekt, der har fået os til at starte en afdeling under Alternativet.

8. April blev afdelingen officielt stiftet.

Uffe Elbæk: Først var vi imod ungdomsafdelinger

Det var altså de unge, der selv tog initiativet og ikke noget landsafdelingen havde noget med at gøre. Sådan har det faktisk været i hele landet, hvor Alternativet efterhånden er fuldt repræsenteret blandt de unge, fortæller Alternativets politiske leder Uffe Elbæk:

- Det er noget, de har taget initiativ til på helt egen hånd. Vi modarbejdede det jo faktisk i starten - altså sagt med et smil, lyder det fra Uffe Elbæk til spørgsmålet om, hvorvidt landsafdelingen har en finger med i spillet i denne oprettelse af politiske ungdomsafdelinger.

Men i dag kan Uffe Elbæk godt se fordelene ved ungdomsafdelingerne:

- Det lyder måske paradoksalt, men vi synes egentlig, det var noget mærkeligt noget at opdele partiet i ung og voksen. Men nu kan vi jo godt se, at de unge har et særligt drive, og at de gerne vil have deres egen klub, siger han og fortsætter:

- Og det kan vi jo godt forstå. Så selvfølgelig er vi glade for, at der er dygtige unge rundt omkring, der tager initiativ til at starte Alternativets Unge.

Der er også fuld opbakning fra Alternativets ungeordfører Torsten Gejl:

-Vi er helt vildt glade for den nye ÅU-afdeling på Bornholm. Vi ser gerne, at unge bliver samfundsbyggere i stedet for at konsumere voksenskabte tilbud. Så et stort velkommen til ÅU hér fra Christiansborg.

I dag er der omkring ti storkredse og seks lokalafdelinger af Alternativets Unge fordelt over hele landet.