To uger før Folkemødet: Forventer flere besøgende

Flere færge- og flyafgange er udsolgte i dagene omkring årets Folkemøde i Allinge.

Transportvirksomheder forventer flere besøgende på årets Folkemøde på Bornholm end sidste år. (Foto: Lis Eilsøe © DR)

Om få uger sætter politikere, fagforeninger og andre interesserede kursen mod Allinge for at deltage i Folkemødet 2016, og det tegner til at blive et velbesøgt et af slagsen.

Hos Danish Air Transport, der flyver fra og til Bornholm har man sat større fly ind i dagene omkring Folkemødet, og billetsalget går bedre end sidste år.

- Vi forventer en stigning på 10-20 procent i forhold til folkemødedagene sidste år. Det betyder, at der vil være omkring 12-15.000 rejsende i de dage, hvor der normalt er 5.000 på en uge, siger direktør for Danish Air Transport Jesper Rungholm.

Også hos Færgen ser tallene lovende ud, fortæller salgschef hos Færgen Lindy Kjøller.

- Sidste år transporterede vi mellem 11- og 12.000 personer til Bornholm, som kun kom for Folkemødet. Som det ser ud nu, ligger vi fem til otte procent foran, siger Lindy Kjøller.

Mens det er umuligt at finde en bolig i gåafstand fra Folkemødet i Allinge, er der stadig en del ledige boliger længere sydpå. Der har, trods rygter om det modsatte, aldrig været helt udsolgt, fortæller ejer af Bornholms Tours Kirstin Blomgreen.

- Det er en skrøne, at alle boliger er udlejet under Folkemødet. Hvis man er indstillet på, at boligen ligger i køreafstand, kan man godt finde noget, siger hun.

Facebook
Twitter