Venstre mister sin politiske top på Bornholm

Både gruppeformanden i kommunalbestyrelsen og partiets formand forlader Venstre.

Venstres formand på Bornholm, Torben Blem Kofoed (t.v.) og Venstres gruppeformand i kommunalbestyrelsen, Steen Colberg Jensen, trækker sig fra det politiske arbejde samtidig for at få bedre tid til deres private virksomheder.

Venstre på Bornholm er røget ud i høj søgang.

I aftes meddelte partiets gruppeformand i Kommunalbestyrelsen og viceborgmester, Steen Colberg Jensen, at han forlader politik med udgangen af marts.

Her til morgen fulgte så meldingen fra Venstre Bornholms formand, Torben Blem Kofoed, om, at han følger Steen Colberg Jensen ud af den politiske dør.

Tæt parløb mellem de to

Steen Colberg Jensen begrunder sin afgang med arbejdspres:

- Jeg er ved en skillevej. Enten skal jeg give politik fuld skrue, eller også skal jeg koncentrere mig om min virksomhed. Jeg kan ikke begge dele, og jeg vælger min virksomhed, siger Steen Colberg, som er selvstændig håndværker.

Også Torben Blem Kofoed begrunder delvist sin afgang med stigende arbejdspres. Han er svineproducent og har netop udvidet bedriften. Men det er Steen Colbergs beslutning, der får ham til at gå nu.

- Steen og jeg har haft et fantastisk godt samarbejde, og jeg synes, at det vil være mest reelt, hvis en ny formand får lov til at finde en ny spidskandidat, siger Torben Blem Kofoed.

I partiet er der heller ikke tvivl om, at Steen Colberg har været Torben Blem Kofoeds mand.

Ingen oplagte arvtagere

Men Venstre har ikke den oplagte mand eller kvinde til hverken posten som borgmesterkandidat eller formand.

Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen består af i alt seks personer - og de øvrige fem medlemmer er alle relativt nye i enten kommunalbestyrelsen eller i Venstre.

Partiet har ordinær generalforsamling 11. marts, hvor der skal findes ny formand, mens spidskandidaten til næste kommunalbestyrelsesvalg skal være på plads senest i november i år.

Borgmesteren beklager afgangen

Venstre har de senste fem år kørt tæt parløb med Socialdemokraterne i kommunalbestyrelsen.

Derfor beklager borgmester Winni Grosbøll (S) også, at Steen Colberg Jensen går nu.

Der er dog kommet skår i samarbejde mellem Socialdemokraterne og Venstre i løbet af de sidste uger, hvor de to partier er gået hver sin vej i debatten om ny skolestruktur.

Den faldt på plads i aftes med stemmerne fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, mens Venstre sammen med de øvrige partier stemte imod.