Vidner får information fra en ny rets-app

Retten på Bornholm har lavet en app til Danmarks Domstole, så vidner bliver bedre forberedt.

For mange er det en fremmede verden at træde ind i, når man bliver indkaldt som vidne i en retssag. Nu kan man blive klædt på i en app fra Danmarks Domstole. (© dr)

Det kan godt være noget af en mundfuld at blive indkaldt som vidne i retten.

Derfor har Retten på Bornholm udviklet en app til Danmarks Domstole og vidner ved alle retsinstanser i Danmark, forklarer dommer Henrik Engell Rhod fra Retten på Bornholm.

- Tanken er at forbedre informationsniveauet for de vidner, der bliver indkaldt til at vidne i retten, siger han.

Vidner har ofte mange spørgsmål

App'en er spækket med informationer, som man frit kan vælge mellem. Det er helt basale ting, som hvad er et vidne, mødepligt og påklædning til spørgsmålet om at møde tiltalte i retten. Desuden kan man få noget generelt at vide om, hvordan retten fungerer i Danmark.

- Når vi sender en vidneindkaldelse ud, oplever vi ofte at blive kontaktet af vidner, der spørger ind til praktiske forhold. Tit har de også spørgsmål, når de så møder op i retten, og det er de ting, vi forsøger at besvare i app'en, siger Henrik Engell Rhod.

Et andet mål med app'en er at give information til de vidner, og andre, der ikke længere åbner en brochure for at læse sig til informationen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.