Winni Grosbøll fortsætter som borgmester på Bornholm

De røde partier på Bornholm konstituerer sig på tværs. Winni Grosbøll (S) fortsætter som borgmester.

Der var rift om at tale med Winni Grosbøll, da hun havde en konstitueringsaftale klar. (Foto: Frederik Sundby-Lebech)

Winni Grosbøll fra Socialdemokratiet på Bornholm bliver genvalgt som borgmester. Alternativets Anne Thomas bliver viceborgmester.

Det er en konstitueringsaftale, som består af Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Kristendemokraterne og SF.

Winni Grosbøll bliver formand for økonomi- og erhvervsudvalget i kraft af sin rolle som borgmester. Morten Riis fra Enhedslisten bliver formand for børn- og skoleudvalget. Bjarne Hartung Kirkegaard fra Kristendemokraterne bliver formand for social- og sundhedsudvalget. Natur- og miljøudvalget får Leif Olsen fra SF som formand. Anne Thomas fra Alternativet, som altså også er viceborgmester, bliver formand for et klima- og bæredygtighedsudvalg.

Derudover kommer der et udvalg, som tager sig af beskæftigelse, tilflytning, uddannelse, integration, fritid og kultur. Altså alt hvad der skal til for at skabe et godt miljø på Bornholm, som Winni Grosbøll udtrykker det. Den formandspost bliver besat af Socialdemokratiet.

I de kommende dage skal der findes en formand for blandt andet Rønne Havn og Bornholms Energi- og forsyning. Det besættes af Socialdemokratiet.

Socialdemokratiet får 34,3 procent af stemmerne på Bornholm. Det er en tilbagegang på 7,7 procentpoint i forhold til sidste kommunalvalg i 2013. Det giver dem otte mandater. SF fik 3,5 procent af stemmerne og et enkelt mandat. Enhedslisten fik 6,3 procent af stemmerne og dermed to mandater. Alternativet fik 6 procent af stemmerne og dermed et enkelt mandat. Kristendemokraterne fik 4,2 procent af stemmerne og dermed et enkelt mandat.

Venstre får 18,6 procent af stemmerne. Det svarer til en nedgang på 1,9 procentpoint.

Dansk Folkeparti har haft et godt valg på Bornholm. De har fået 15,7 procent af stemmerne. Det er en fremgang på 9,1 procentpoint. Bornholmerlisten fik 5,8 procent af stemmerne.

Hverken Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance eller Bornholmernes Parti fik et mandat.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter