Danske souvenirs giver dårligt indtryk af danskerne

Hvilket indtryk giver danske souvenirs egentlig af danskerne? Og findes der overhovedet pæne souvenirs?

Billedet her er af Ramasjangs Lille NØRD'er, hvor Jeppe har den berømte danske klaphat på.

Metroxpress har undersøgt, hvilket indtryk danske souvenirs giver af danskerne. Det tager vi fat i i denne udgave af Formiddag på 4'eren.

Dårlig kvalitet

Danske souvenirs har rigtig dårlig kvalitet og nedgraderes til klaphatte, øloplukkere, fadbamser og plasticudgaver af den lille havfrue. Det giver et rigtig dårligt indtryk af Danmark i udlandet, og dansken bliver forbundet med druk og lavkultur.

Den stolte dansker

Niels Folman, reklameekspert, mener, at danskerne skal snobbe opad fra fadbamse-danskeren til at fejre f.eks. det nordiske køkken, som danskerne kan være rigtig stolte af. Man skal fortælle den gode fortælling om København som en bæredygtig by med åbenhed, tolerance og charme, og det skal også slå igennem i turistbranchen som kvalitetssouvenirer med fedt design.  Danskerne har meget at være stolte af, og det skal omverden også se.

Dagens program

Denne udgave af formiddag på 4'eren runder også Søren Kierkegaards 200 års fødselsdag med et besøg af Stig Dalager, der har skrevet om roman om Kierkegaard, der hedder "Øjeblikkets Evighed". Foruden dette taler Gitte Førby og Kasper Harboe om, at det nu bugner med bævere i det danske land, efter de blev genindsat i den danske natur i 1999. Derudover runder vi også geocaching og taler med en ivrig "geocatcher" i programmet. Du finder linket til programmet længere oppe.

Facebook
Twitter