Derfor støtter vi Afrika

Flere lyttere er trætte af, at vi igen samler ind til Afrika, men der er grund til at blive ved - læs og hør hvorfor.

"Det tiggeri om penge til Afrika giver mig kvalme". Og "jeg er træt af indsamlinger til Afrika. Hvorfor ikke samle ind til danske børn eller dyr?"

Der kommer mange kommentarer og holdninger til Danmarks Indsamling 2013 fra P4s lyttere. Mange vælger at støtte indsamlingen, men der er også mange der er trætte af at høre om indsamling til Afrika igen i år.

Derfor går støtten til Afrika

Det er Danmarks 12 største humanitære organisationer der står bag Danmarks Indsamling. Støtten går til Afrika, fordi de humanitære organisationer har besluttet, at indsamlingen skal støtte op om FNs 2015-mål.

Verdens 10 fattigste lande ligger alle i Afrika og særligt i landene syd for Sahara lever mange mennesker under forhold, vi danskere svært kan forestille os.

 - For mig er det ikke et spørgsmål om at vælge mellem Danmark eller Afrika - men om at hjælpe hvor vi kan, siger kommunikationschef i UNICEF Danmark, Karin Aaen.

Det er ikke enten eller

Der er nok at tage fat på i de fattigste områder i verden. For eksempel er børnedødeligheden globalt set faldet, men samtidig er der sket en stigning i de hårdest ramte afrikanske lande, hvor op mod to millioner børn årligt dør af diarré og lungebetændelse. Og der er brug for hjælp.

 - Jeg kan sagtens forstå, at man kan synes der er problemer herhjemme der skal gøres noget ved. Sådan har jeg det også selv. Men jeg kan ikke se, at det skal udelukke, at vi giver en hånd til nødlidende ude i verden. Især når vi ved, hvor stor en forskel det gør, siger Karin Aaen fra UNICEF Danmark.

Facebook
Twitter