12-årige Bertram træner mens forældrene hører musik på festival

En forhindringsbane på Langelandsfestival giver folk mulighed for at få "aflad for sine synder".

12-årige Bertram Elleby Jelager er ikke i tivl om, hvordan han skal få tiden til at gå, når han ikke gider at høre den samme musik som mor og far på Langelandsfestival. (Foto: Rasmus Valentin)

En træningstur på en forhindringsbane, hvor du kan få svedt øllerne af dig i sommervarmen.

Det er normalt ikke en ting, de fleste forbinder med festival.

Men det er netop, hvad der har fundet vejen til årets Langelandsfestival.

Det er en bane med inspiration fra militæret, der både stiller krav til festivalgæsters styrke og balance, når de skal besejrer høje vægge og vipper.

12-årige Bertram Elleby Jelager er en af gæsterne, der prøver kræfter med banen, mens han har sendt forældrene til koncert:

- Så kan børnene tage herned at træne, og så kan de voksne tage op at høre det musik, børnene ikke gider at høre, forklarer Bertram Elleby Jelager, der er på Langelandsfestival for fjerde gang.

Sjovt og udfordrende

Det er firmaet Reborn, der har stablet forhindringsbanen på benene på Langelandsfestivalen, som den eneste festival i Danmark.

Sidste år gennemførte op imod 1000 festivalgæster banen, der har den mundrette titel ”Obstacle Course Racing” eller på dansk bare ”forhindringsløb”.

Det er en rute, der er lavet med x-antal forhindringer, som det gælder om at komme igennem hurtigst muligt.

Max Hansen er direktør for Reborn og fortæller, at det indtil om torsdagen på festivalen mest har været småbørn, der har været på forhindringsbanen:

- Vi har lavet en bane her på Langelandsfestivalen for at lave noget anderledes, hvor folk kan dyste mod hinanden og få lidt motion. Det er ikke bare træning. Det er også sjov og konkurrence. Vi har rigtig mange unge mennesker, som løber og dyster mod hinanden.

Max Hansen har sørget for, at der på Langelandsfestivalen er en forhindringsbane, hvor man kan have det sjovt og udfordre sig selv og sine venner. (Foto: Rasmus Valentin)

Unikt for Langelandsfestivalen

Nicklas Lundorf, der er presseansvarlig for Langelandsfestivalen, forklarer, at det handler om, at give folk nogle oplevelser.

- Man snakker meget om, at man skal komme hjem med nogle oplevelser i bagagen. Det kan også godt være at svæve i svævebane, ud på en forhindringsbane eller lave nogle andre ting sammen med sin familie eller venner, siger Nicklas Lundorf og uddyber, at gæsterne synes, det er sjovt at udfordre sig selv og sine venner og egentlig bare have muligheden for at lave noget andet end at høre musik.

- Så det er egentlig for at prøve at give vores gæster noget mere, end man er vant til på alle andre festivaler, siger den presseansvarlige.

Træning som aflad

At der er flere aktiviteter på de danske festivaler er en tendens, man har set i løbet af de seneste par år.

Det fortæller Signe Højbjerre Larsen, der er studielektor på Institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet. Hun forklarer, at det normalt har været mere uformelle og afslappende aktiviteter.

- Men det her med, at det er decideret træning, som en forhindringsbane, som virkelig kræver, at man får pulsen op, det mener jeg, er ret nyt, siger Signe Højbjerre Larsen.

Hun mener også, at det er noget, vi kan se mere af i fremtiden, da rigtig mange mennesker vil have interesse i en forhindringsbane.

Ifølge hende er det en god måde at være sammen på udover musikken og alkoholen på en festival.

- Man kan også sige, at der for nogle ligger en form for aflad i det. De har syndet aftenen før og ligget i sprut hele dagen, og så kan de starte dagen med at brænde af på forhindringsbanen, og så kan de gå i øllerne senere, pointerer Signe Højbjerre Larsen.

En, der ikke har ligget i sprut hele dagen, er Bertram Elleby Jelager, der stadig knokler rundt på banen. Han skal holde sig i form, når han ikke går til sport i ferien.

- Jeg har jo sommerferie fra fodbold, og så kan man jo godt få spist lidt usundt. Og så har jeg været nede at træne, så jeg stadig har en god form, afslutter Bertram Elleby Jelager.

Facebook
Twitter