1400 naturfagsnørder fik et boost til undervisningen med robotter, skimmelsvampe og melorme

1400 nysgerrige naturfagslærere nørdede igennem på Big Bang Konferencen i Odense torsdag og fredag.

På en af standene på messen kunne man se kæmpe-melorme, som man kunne prøve at måle CO2-niveauet på ved hjælp af måleudstyr. (Foto: Anne Mette Dam Thrane DR Fyn)

Hvordan fornyer du naturfagsundervisningen i skolen?

Det er en opgave, som 1400 lærere har forsøgt at blive klogere på til Big Bang Konferencen i Odense Congress Center torsdag og fredag.

De mange lærere har taget en timeout fra klasseværelserne for i to dage at blive inspireret af forskere og virksomheder og ikke mindst hinanden.

En af dem er Thomas Krat, der underviser i natur og teknologi på Ejerslykkeskolen i Odense.

Han suger inspiration til sig på konferencen, så hans elever kan blive endnu dygtigere.

- Grunden til, at jeg er her i dag, er, for at kigge på det teknologiske, og gå ind og se, hvordan jeg kan favne deres hverdag og bruge det til at sætte det i relation til elevernes hverdag. Men lige så meget for at have den didaktiske samtale om, hvorfor er det, at vi arbejder med teknologien, som vi gør lige nu, siger han.

Konferencen indeholder også en stor messe, som er fyldt med nyt undervisningsmateriale, kreative naturfagsprojekter, melorme, måleapparater, skimmelsvampe osv. Alt sammen for at inspirere deltagerne til spændende undervisning i klasselokalerne.

Iværksætter Karsten Juncker, som udvikler robotter af skrald, deltager på messen, for at inspirere lærerne til at bruge dét, han kalder for 'verdens største legeplads', nemlig skrald.

- Jeg byder ind med noget inspiration til, hvordan vi kan forlænge livet på engangsmaterialer, som er ved at sænke verden i grus. Jeg laver dem til multimaterialer alene ved brug af fantasien. Så jeg har lavet byggesystemer af fx af skolemælkskartoner og plastikflasker. Jeg håber, det kan inspirere rigtig mange mennesker til at se på materialer med nye øjne, siger Karsten Juncker, som er daglig leder af Upfind.

Iværksætter Karsten Juncher, som deltog på messen med en stand fyldt med opfindelser lavet af skrald. Her med den lille robot, som har fået navnet 'Kame Kechi'. (Foto: Anne Mette Dam Thrane)

Projektleder på Big Bang konferencen Idahella Hyldgaard Bacher fortæller, at det er vigtigt at lærerne er opdateret på det allernyeste, så de kan inspirere eleverne, men også fordi det er med til at engagere dem selv.

- Min oplevelse er, at de lærere, der er her, er super engagerede og mega-sultne på at få en masse godt med hjem. Jeg tror, lærerne er topmotiverede og det at komme på konferencen og møde så mange andre naturfagslærere er meget motiverende, siger hun.

På messen mødes både naturfagslærere helt fra 0.klasse til gymnasiet og universitetet samt virksomheder og forskere.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter