17-årige Buster: Jeg glemte at betale for en kop kaffe og blev fyret

Buster Hoff fra Odense blev fyret fra sit job i Superbrugsen i begyndelsen af det nye år.

Buster Hoff vil ikke have prædikatet tyv siddende på sig efter sin fyring i Superbrugsen.

17-årige Buster Hoff blev i begyndelsen af januar fyret fra sit job i Superbrugsen på Vestergade i Odense. Ifølge Buster Hoff skete fyringen, fordi han havde glemt at betale for en kop kaffe, som han havde drukket på en aftenvagt.

Det skriver Fyens.dk, der har set fyresedlen, hvor det fremgår, at han blev fyret for at stjæle en kop kaffe/kakao.

Over for DR Nyheder indrømmer Buster Hoff, at han ikke betalte for kaffen, men at det var en ren og skær forglemmelse, som skete på grund af træthed.

- Jeg havde en prioritet i hovedet, og det var at komme hjem. Derfor glemmer jeg at betale, siger den 17-årige odenseaner.

Hevet ind til samtale

Buster Hoff indrømmer, at det både er idiotisk og dumt, men efter han gik hjem den aften, skænkede han ikke kaffen en eneste tanke før to uger senere.

- Jeg bliver hevet ind til en samtale med souschefen, der fortæller mig, at jeg har taget en kop kaffe uden at betale for den. Han siger, at han er nødt til at sætte et eksempel og fyre mig, forklarer Buster Hoff.

Ud over fyringen har Buster Hoff også fået at vide, at det vil fremgå af Coops navneregister de næste tre år, at han er blevet fyret på grund af tyveri.

- Jeg vil ikke have, at mit navn bliver brugt som tyv, når det ikke er sandheden. Det vil jeg ikke finde mig i, siger Buster Hoff.

Coop: Butikkens ledelse har handlet korrekt

Hos Coop, der blandt andet ejer Superbrugsen, siger man, at man ikke ønsker at kommentere den konkrete sag, da man 'aldrig diskuterer personsager i fuld offentlighed af hensyn til medarbejderne'.

Informationschef Jens Juul forklarer dog, at det kan være fyringsgrund for medarbejderne at tage en vare uden at betale. Det vil dog altid bero på en konkret vurdering.

- Når man som medarbejder tager en vare i butikken, så skal man betale for den ligesom kunderne. Tager man vare uden at betale, så kan man som udgangspunkt blive bortvist. Der er naturligvis en individuel vurdering af forholdene. Der kan være en god forklaring eller være tale om en forglemmelse, siger han til DR Nyheder og fortsætter:

- I det her tilfælde har vi vurderet, at butikkens ledelse har handlet korrekt ud fra den information, der har været, siger Jens Juul.