21-årigt bandemedlem får seks års fængselsstraf for at skyde fængselsbetjent

Også et tidligere ledende medlem af Black Army får 10 måneders fængsel.

Efter skudepisoden er sygefraværet blandt de ansatte fængselsbetjente i Nyborg mere end fordoblet. (Foto: Anna Hjortdal © DR FYN)

Seks års fængselsstraf. Det 21-årige medlem af banden Black Army, Ali Ghani Al-Salmi, har fået sin dom, efter at han den 12. juli sidste år skød en fængselsbetjent i benet foran Nyborg Fængsel.

Tidligere i dag blev den 21-årige mand fundet skyldig i skyderiet. Derudover blev han dømt for at have stjålet flugtbilen, en Opel Astra, som senere blev fundet udbrændt.

En 35-årig mand, som tidligere har haft en ledende funktion i Black Army, skal 10 måneder i fængsel. Han er fundet skyldig i at have foranlediget tyveriet og afbrænding af bilen. Han blev til gengæld ikke fundet skyldig i forhold til selve skyderiet. Begge havde nægtet sig skyldige i tiltalen.

Anklager Kirsten Flummer er godt tilfreds med den straf, som den 21-årige har fået.

- Vi er vældig tilfredse med, at gerningsmanden er fundet, og at han har fået en streng straf, siger hun og tilføjer, at straffen skal ses i forlængelse af 11 måneders fængselsstraf, som den dømte havde i forvejen.

I alt skal han således afsone seks år og 11 måneder i fængsel. Hvorvidt han vil anke dommen er endnu uvist. Foreløbigt har det 21-årige bandemedlem bedt om betænkningstid, mens den 35-årige tager imod sin dom.

Fængselsbetjenten, der blev skudt i benet, er fortsat ikke i arbejde. Han lider blandt andet af posttraumatisk stress syndrom efter episoden.

Tillidsmand for fængselsbetjentene i Nyborg, Martin Sørensen, håber, at dagens domme får politikerne til at sende flere midler til de ansatte i landets fængsler.

- Det må være en øjenåbner for vores politikere om, hvad det er for nogle indsatte, der sidder i vores fængsler, så vi kan få tilført nogle flere ressourcer. Det er der brug for, siger Martin Sørensen.

Sagen kort:

  • Sent på aftenen 12. juli havde funktionæren netop parkeret sin cykel i et skur, da han blev antastet.
  • Han blev truet til at lægge sig ned på jorden, og derefter blev han skudt og ramt to gange i benet.
  • Gerningsmanden løb hen til en Opel Astra, som holdt klar i nærheden. Bilen blev senere fundet udbrændt på en rasteplads i Hjulby.
  • I forbindelse med efterforskningen har politiet fået fat i en overvågningsvideo.
  • Den viser, hvordan fire personer dagen før stjal nøglerne til bilen under et indbrud hos Barfod Transport i Vissenbjerg.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.