21-årigt bandemedlem får seks års fængselsstraf for at skyde fængselsbetjent

Også et tidligere ledende medlem af Black Army får 10 måneders fængsel.

Efter skudepisoden er sygefraværet blandt de ansatte fængselsbetjente i Nyborg mere end fordoblet. (Foto: © Anna Hjortdal, DR FYN)

Seks års fængselsstraf. Det 21-årige medlem af banden Black Army, Ali Ghani Al-Salmi, har fået sin dom, efter at han den 12. juli sidste år skød en fængselsbetjent i benet foran Nyborg Fængsel.

Tidligere i dag blev den 21-årige mand fundet skyldig i skyderiet. Derudover blev han dømt for at have stjålet flugtbilen, en Opel Astra, som senere blev fundet udbrændt.

En 35-årig mand, som tidligere har haft en ledende funktion i Black Army, skal 10 måneder i fængsel. Han er fundet skyldig i at have foranlediget tyveriet og afbrænding af bilen. Han blev til gengæld ikke fundet skyldig i forhold til selve skyderiet. Begge havde nægtet sig skyldige i tiltalen.

Anklager Kirsten Flummer er godt tilfreds med den straf, som den 21-årige har fået.

- Vi er vældig tilfredse med, at gerningsmanden er fundet, og at han har fået en streng straf, siger hun og tilføjer, at straffen skal ses i forlængelse af 11 måneders fængselsstraf, som den dømte havde i forvejen.

I alt skal han således afsone seks år og 11 måneder i fængsel. Hvorvidt han vil anke dommen er endnu uvist. Foreløbigt har det 21-årige bandemedlem bedt om betænkningstid, mens den 35-årige tager imod sin dom.

Fængselsbetjenten, der blev skudt i benet, er fortsat ikke i arbejde. Han lider blandt andet af posttraumatisk stress syndrom efter episoden.

Tillidsmand for fængselsbetjentene i Nyborg, Martin Sørensen, håber, at dagens domme får politikerne til at sende flere midler til de ansatte i landets fængsler.

- Det må være en øjenåbner for vores politikere om, hvad det er for nogle indsatte, der sidder i vores fængsler, så vi kan få tilført nogle flere ressourcer. Det er der brug for, siger Martin Sørensen.

Sagen kort:

  • Sent på aftenen 12. juli havde funktionæren netop parkeret sin cykel i et skur, da han blev antastet.

  • Han blev truet til at lægge sig ned på jorden, og derefter blev han skudt og ramt to gange i benet.

  • Gerningsmanden løb hen til en Opel Astra, som holdt klar i nærheden. Bilen blev senere fundet udbrændt på en rasteplads i Hjulby.

  • I forbindelse med efterforskningen har politiet fået fat i en overvågningsvideo.

  • Den viser, hvordan fire personer dagen før stjal nøglerne til bilen under et indbrud hos Barfod Transport i Vissenbjerg.