220 millioner skal slette Vollsmose fra ghettolisten

I dag har boligministeren skrevet under på, at Vollsmose skal forvandles fra ghetto til attraktiv bydel.

De 220 millioner kroner skal gå til en række fysiske tiltag og projekter i syv boligafdelinger i Vollsmose, der med sine 9.098 beboere er landets største ghetto. (Foto: Philip Meisner)

Bedre infrastruktur skal slette Danmarks største ghetto fra ghettolisten.

Vollsmose skal derfor i nær fremtid være en integreret og attraktiv del af Odense. Efter mange års arbejde og skitsetegninger er den endelige underskrift fra boligministeren sat, og millionerne til den fynske ghetto er sikret.

Det skal sikre, at Vollsmose ikke ender som et parallelsamfund, siger udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse.

- Jeg håber, at projekterne kan hjælpe Vollsmose på vej til at blive en mere attraktiv bydel. Flere af landets ghettoer kæmper med store udfordringer, som øger risikoen for udvikling af parallelsamfund, siger hun.

Landsbyggefonden bevilliger 220 millioner kroner til, at boligorganisationerne Civica og Fyns almennyttige Boligselskab i et samarbejde med Odense Kommune kan gennemføre en række fysiske forbedringer i områdets infrastruktur.

Projektet vil også bidrage til Odenses udvikling, siger Nanna Muusmann, som er chef for Vollsmose Sekretariatet.

- De skal være med til at forvandle Vollsmose fra et lukket og udsat boligområde til en bydel, der forhåbentlig i løbet af nogle år kan være bidragende til Odenses udvikling som helhed, forklarer hun.

Ved at ændre stisystemer, veje og parker håber ministeriet, at Vollsmose vil blive en mere integreret og tryg bydel i Odense.

- Vollsmose er spærret inde af fire store veje. Det skal være muligt at færdes igennem Vollsmose og ikke kun udenom, fortæller sekretariatschefen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.