3.A. lærer om medmenneskelighed: Har kreeret 100 adventsgaver til indlagte børn

En lærer på Ejerlykkeskolen i Odense har sat medmenneskelighed på skoleskemaet for at lære elever om betydningen af at gøre noget godt for andre.

Eleverne fra 3.A. på Ejerslykkeskolen har lavet 100 gaver i keramik til indlagte børn på Odense Universitetshospital. (Foto: Lasse Frost)

Flere måneders hårdt arbejde kulminerede onsdag morgen, da 3.A fra Ejerslykkeskolen i Odense skulle aflevere 100 fint indpakkede gaver til børneafdelingerne på Odense Universitets Hospital.

Siden sommerferien har 25 elever været i gang med et særligt projekt i billedkunst og kunst og design: Produktion af 100 adventsgaver til andre børn.

- Selv om man ikke kender dem, så kan man godt gøre noget godt for dem, siger Vigga Pil Wissendorff Emecen, der er elev i 3.A. på Ejerslykkeskolen.

Hun er en af de elever, som har lært om medmenneskelighed og glæden ved at gøre noget godt for andre.

Der er ingen tvivl om, at projektet har givet børnene en indsigt, som de ikke på samme måde kunne lære foran tavlen.

- Den følelse, de har talt om dagligt, når vi har lavet de her gaver, er rigtig god. Det er ikke noget, jeg kan vise dem hjemme i klassen, siger klassens lærer i billedkunst, Charlotte Geertsen, som selv fik idéen til projektet.

Børnene har lært, hvad det vil sige at være medmenneskelig.

- Man bliver rigtig glad for, at man har gjort noget godt for andre og ikke bare tænker på sig selv hele tiden, men man kommer ind i kampen og siger, at nu vil jeg gøre noget godt, fortæller Sara West Bah fra 3. A. på Ejerslykkeskolen.

Sara West Bah fra 3. A. på Ejerslykkeskolen reflekterer over projektet.

Meget fine adventspakker

De 100 pakker skal deles ud til de indlagte børn på børnehospitalet hver søndag i advent op til jul.

I de hemmelige pakker, der er lavet af keramik, gemmer sig blandt andet nisser, blyantsholdere og kryds- og bollespil.

En af de adventsgaver, børnene har lavet, er glaserede keramiknisser. (Foto: Lasse Frost)

Mette Sorang, der er velfærdskoordinator på H.C. Andersen Børnehospital, er overbevist om, at de mange hjemmelavede gaver falder i god jord hos modtagerne i december.

- Det her er børn, der har lavet nogle meget, meget fine ting, som er lavet grundigt og med omsorg og kærlighed. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vores børn bliver rigtig glade for gaverne, siger lægen.

Men de børn, der har lavet pakkerne, synes også selv, at de har fået en slags gave.

- Vi bliver også glade for, at vi gør noget, for vores hjerte bliver jo helt varmt, og det er der jo i mange år, for det er et stort minde, siger Vigga Pil Wissendorff Emecen, elev i 3.A. på Ejerslykkeskolen.

Vigga Pil Wissendorff Emecen fra 3.A. fortæller, hvorfor de har haft projektet.

Facebook
Twitter