3F: Ingen sygeplejersker i ambulancerne, tak

Ambulancereddernes fagforening afviser forslag om at erstatte reddere med sygeplejersker i ambulancerne.

I fremtiden bliver det svært at skaffe reddere nok til at bemande ambulancerne, og derfor overvejer politikerne, om nogle af dem kan erstattes af anæstesisygeplejersker. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Manglen på ambulancereddere har fået Region Syddanmarks politikere til at overveje, om redderne kan erstattes af sygeplejersker på nogle af kørslerne.

Men det er ifølge reddernes fagforening, 3F, en rigtig dårlig idé. Det skriver 3F i et høringssvar til Sundheds- og Ældreministeriet, der er ved at revidere den lov, der kan åbne for at lukke sygeplejerskerne ind i ambulancerne.

Det handler om, hvilke opgaver faggruppen er uddannet til, forklarer formand for Transportgruppen i 3F Jan Villadsen.

- De er jo ikke uddannet til lige netop det her. Det vil jo svare til, at man satte andre til at udføre politi-opgaver, siger han.

Hvis anæstesisygeplejerskerne skal ud i ambulancerne, så er planen kun at bruge dem til at overføre patienter og ikke til akutte udrykninger. De ambulancer vil i givet fald være hvide og altså adskille sig synligt fra de andre ambulancer.

- Ændringen vil ødelægge fleksibiliteten. Enhver kan sige sig selv, at det system bliver for stift, siger Jan Villadsen.

Politikerne i Region Syddanmarks præhospitale udvalg skal i dag afgøre, om regionen skal arbejde videre med ideen om at erstatte reddere med anæstesisygeplejersker.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.