3F om Bios-bonus: Det ligner panik før lukketid

Ambulancereddere kan få ansættelsesbonus og del i overskuddet, hvis de vil ansættes hos Bios. Pinligt, mener 3F, som savner en holdbar løsning.

Nu belønner Bios nuværende og kommende medarbejdere økonomisk i forsøget på at nå idealbemandingen på 550 reddere. (Foto: claus fisker © Scanpix)

En bonus på 50.000 kroner for at blive ansat og 20 procent af selskabets overskud til deling.

Bios sætter mange penge i spil i håbet om at finde de 100 reddere, som ambulanceselskabet stadig mangler.

Et desperat forsøg, som måske slet ikke hjælper, siger 3F til DR Fyn:

- Det er svært som fagforening at have noget imod, at medlemmerne får en ekstra bonus, men for mig virker det mest som panik før lukketid, siger 3F's forhandlingssekretær, Palle Thirstrup.

- Tiltaget er en konsekvens af, at vi ikke ser et så stort optag af lokale reddere som tidligere. Vi tror, at der skal en lille gulerod til, for at de satser på os, siger Bios-direktør Morten Hansen.

Men 3F savner et samlet seriøst bud på, hvordan Bios vil løse problemstillingen med manglen på ambulanceredderne:

- Jeg har fulgt situationen i Region Syddanmark. Jeg synes, den bliver mere og mere pinlig, siger Palle Thirstrup og fortsætter:

- Jeg synes, det er nogle løjerlige tiltag og forklaringer, som der bliver givet på problemet. Se at få taget fat på problemstilling og få det løst, lyder opfordringen fra 3F's forhandlingssekretær.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.