40 mod en i regionen: Han stemte nej til Holst-anmeldelse

Som den eneste i regionsrådet stemte Holger Gorm Petersen fra Vejle Folkeparti nej til at politianmelde Carl Holst og den daværende direktion i Region Syddanmark.

Holger Gorm Petersen fra Vejle Folkeparti var den eneste i regionsrådet, der stemte nej til at politianmelde Carl Holst. (Foto: Dr Fyn)

Politiet skal ikke ulejliges med sagerne om Carl Holst (V) og den daværende direktion. Det er spild af tid.

Sådan lyder det fra det tidligere Dansk Folkeparti-medlem Holger Gorm Petersen, der nu sidder i regionsrådet for Vejle Folkeparti.

Han var den eneste, der stemte nej til at politianmelde den tidligere regionsrådsformand.

- Der er sket noget ulovligt, men vi ved ikke hvor meget. Det kan Statsforvaltningen heller ikke redegøre for i deres undersøgelse, og derfor synes jeg ikke, det er rimeligt at sende politiet efter Carl Holst, siger han.

Holger Gorm Petersen kaldte desuden punkterne på regionsrådets dagsorden for noget værre pjat. Han mener ikke, sagerne er store nok til at involvere ordensmagten.

- Det er spild af tid, og politiet kan ikke komme frem til mere, end vi allerede kan se. Jeg tror mere, det her handler om hævn, siger han.

Holger Gorm Petersens beslutning medførte massiv kritik fra begge sider i regionsrådssalen.

- Jeg er dybt chokeret over, at du ikke tager dit hverv mere alvorligt. Det er mig en gåde, hvordan du kan mene, at politiet ikke skal undersøge det, som Statsforvaltningen kalder ulovligheder, lød det blandt andet fra Ida Damborg (SF).

Den kritik tager medlemmet fra Vejle Folkeparti dog ikke så tungt.

- Det bekræfter mig bare i, at jeg ikke er som alle de andre. Det er jeg glad for, for de andre politikere er der nok af, siger han.