52 bilruder smadret i boligkvarter i nat: 23-årig anholdt i sagen

Beboerformand for Dianavænget ærgrer sig over hærværket, der gør beboerne utrygge.

52 bilejere fik smadret en rude på deres bil på et parkeringsområde i et boligkvarter i det sydvestlige Odense. (Foto: Carl Odorico)

52 bilejere på Dianavænget i det sydvestlige Odense vågnede mandag op til en kedelig overraskelse: en smadret bilrude.

De 52 biler holdt på parkeringsområdet ud for Dianavænget 25 til 29, oplyser vagtchefen ved Fyns Politi.

Politiet fik anmeldelsen omkring klokken halv fire natten til mandag og anholdt en 23-årig mand, da de kom frem til boligområdet.

Vil afholde beboermøde

Basil Hammoud, beboerformand for Dianavænget i Odense, er ked af hændelsen på beboernes og kvarterets vegne.

- Sådan en voldsom episode har vi ikke oplevet førhen. Det er lidt uheldigt og en lidt kedelig situation, fordi vi faktisk ihærdigt prøver at være et godt kvarter.

- Beboerne er lidt utrygge, fordi det er så mange biler på én gang. De er kede af det, og man er lidt hjælpeløs, når det sker om natten, fortæller Basil Hammoud.

Politiet arbejder på at finde motivet til hærværket og vil kontakte alle de bilejere, som har fået smadret en rude, oplyser Fyns Politi.

Der var fyldt med glasskår på parkeringspladsen, hvor 52 biler fik ødelagt en rude natten til mandag. (Foto: Carl Odorico)

Beboerformanden har planer om at holde et beboermøde i den nærmeste fremtid for at finde en god, tryg løsning for beboerne.

- Der har været lidt siden nytår med nogle smadrede fordøre, en kælderbrand og en bilbrand, så vi må lige se, hvad vi kan gøre. Vi har på et tidspunkt talt om at sætte kameraovervågning op, men forslaget blev nedstemt, fordi det kostede alt for mange penge, men nu må vi se, hvilke forslag der kommer, siger Basil Hammoud.

DR Fyn har forsøgt at få en kommentar fra Fyns Politi til efterforskningen i sagen, men de har ikke ønsket at udtale sig nærmere.

Den 23-årige mand, som blev anholdt i sagen, er varetægtsfængslet i fire uger.

Opdateret tirsdag d. 8. januar 2019 klokken 08.12 med oplysningen om, at den 23-årige er varetægtsfængslet.

Facebook
Twitter