545 ansøgere til 100 stillinger: Stormløb til udflyttede job hos Gældsstyrelsen

I Middelfart har Gældsstyrelsen haft stor succes med at lokke nye medarbejdere til.

Gældsstyrelsen (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2017) (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

For mange kan et arbejde hos Gældsstyrelsen måske lyde som et arbejde på øretævernes holdeplads. Men der har været travlt på kontorerne hos Gældsstyrelsen i Middelfart, som i sommer startede med at slå 50 stillinger op.

Her var interessen så overvældende, at styrelsen valgte at fremrykke rekrutteringen af yderligere 50 stillinger. Til slut var 545 ansøgninger tikket ind hos Gældsstyrelsen.

1. juli 2018 opløste skatteministeriet Skat og splittede ministeriet i syv styrelser. Et af dem er Gældsstyrelsen, som får hovedsæde i Middelfart.

- Vi var godt klar over, at Middelfart ligger et godt sted, og vi har en spændende opgave, så det har været en positiv overraskelse at modtage over 500 ansøgninger. Det havde vi ikke forventet, fortæller Ulrik Pedersen, som er underdirektør i Gældsstyrelsen, driftscenter Middelfart.

Styrelsen har indtil nu ligget i København, men får fremover bopæl på Fyn med udsigt til Lillebælt. Og de nye tilflyttere til kommunen glæder Johannes Lundsfryd (S), der er borgmester i Middelfart Kommune.

- Det er en gevinst for hele området. Ikke kun for Fyn, men også for hele Trekantområdet. Folk søger derhen, hvor der er jobs. Så vi får flere tilflyttere, der måske kan starte et familieliv her, fortæller han.

100 kvalificerede ansøgere

Johannes Lundsfryd mener, at de mange ansøgninger understreger, at udflytningen af statslige arbejdspladser sagtens kan være en succes.

- Det viser jo, at der er masser af muligheder for at lave kvalificeret arbejde i hele Danmark. Det her hamrer en pæl igennem myten om, at man ikke kan finde kvalificeret arbejde, når man kommer vest for Valby Bakke, mener Johannes Lundsfryd.

Underdirektør Ulrik Pedersen tilføjer, at de nyligt ansatte i Gældsstyrelsen også er de mest kvalificerede til jobbet.

- Vi er på ingen måde gået på kompromis med den kvalitet af de ansøgere, vi gerne vil have. Vi har ikke haft noget problem overhovedet med at finde 100 kvalificerede ansøgere.

En stor opgave venter

Ansættelsessamtalerne er dog ikke helt overstået endnu. På nuværende tidspunkt har Gældsstyrelsen i Middelfart 350 ansatte, og de skal bruge 10 mere frem mod 2021.

Men de kan allerede nu trække i arbejdshandskerne, og her venter en stor opgave.

Skattevæsenet har de seneste år været præget af flere møgsager og en efterfølgende mistillid fra borgerne. Men Ulrik Pedersen er sikker på, at styrelsen inden længe er klar til at tage fat om opgaverne.

- Det at bygge en ny styrelse op tager lidt tid, og det tager tid, før de nye 100 ansatte kommer om bord i de opgaver, vi løser. Men jeg er ikke i tvivl om, at vi med denne opgradering er rustet til at løse de udfordringer, der ligger med gældinddrivelse fremadrettet, siger han.

Første arbejdsdag for de nye medarbejdere er på torsdag.

Facebook
Twitter