Abdinur blev skudt tæt på sit hjem: Nu siger Vollsmose stop

Onsdag aften afgik en 31-årig mand ved døden. Han blev dræbt i sin bil.

Omkring 500 personer er i dag samlet i Odense-bydelen Vollsmose for at mindes den skuddræbte Abdinur.

Det er blandt andet naboer, der er mødt op for at sige, at de ikke længere vil finde sig i den hårde kriminalitet, der foregår lige uden for deres hjem.

- Han var en ung mand, der passede sig selv. Vi vil ikke i lokalsamfundet finde os i at blive taget som gidsler, siger Ali Hassan, som har været med til at arrangere

mindehøjtideligheden
.

Hvad håber I at få ud af at samles i dag?

- At skabe et sammenhold. Vi er mange mennesker, som ikke finder os i det. Sammen skal vi bekæmpe det.

31-årige Abdinur blev dræbt i forbindelse med et skyderi i Egeparken i Vollsmose onsdag aften kort før midnat. Foruden ham blev en anden mand også ramt af skud. Han er uden for livsfare og betegnes som en del af bandemiljøet.

Efter en længere periode med fred og ro er en konflikt mellem to

rivaliserende
grupper blusset op igen. Det drejer sig
tilsyneladende
om to grupperinger i to af Odenses ghettoområder: Vollsmose og Korsløkkeparken.

I sidste uge blev der også affyret skud, og episoderne har fået flere af beboerne til at forlange politisk handling for at skabe tryghed.

- Vi vil have det nu. Vi bor her som almindelige mennesker, og vi vil også have fred og ro, siger Rina Krøyer, som bor i Egeparken.

Naboer, venner, familie, kolleger og borgmesteren i Odense fortæller samstemmende, at de ikke mener, at afdøde Abdinur var del af bandemiljøet. De siger, han var uskyldig og var på vej hjem fra moskeen, da kuglen dræbte ham.

 • Her ses afdødes søskende. - Det varmer mit hjerte, at der er så mange, der er mødt op. Det viser, hvem min bror var, siger lillesøster Fadumo Mohamed Ismail. (Foto: Thea Bjørn)
  1 / 8
 • Arrangørerne skriver på Facebook: "En smilende, retfærdig og respekteret mands liv er blevet taget fra verden." (Foto: Thea Bjørn)
  2 / 8
 • Fyns Politi var også til stede. - Vi har sagt til forældrene i området: Hold nu øje med, hvad jeres børn laver, så de ikke frivilligt eller ufrivilligt bliver del af en helt unødvendig konflikt, siger politidirektør ved Fyns Politi Arne Gram. (Foto: Thea Bjørn)
  3 / 8
 • Mange af de fremmødte græd. (Foto: Thea Bjørn)
  4 / 8
 • - Vi må vise, at vi står stærkt sammen og er imod alt, hvad der foregår i ghettoområderne. Vi accepterer ikke, at flere civile liv skal gå tabt, fordi nogen ikke kan opføre sig pænt. Sådan skriver arrangørerne på Facebook. (Foto: Thea Bjørn)
  5 / 8
 • Flere af afdødes kolleger holdt tale foran de 500 fremmødte. Også den lokale imam og Odenses borgmester trådte op på talerstolen. De er alle overbevist om, at Abdinur var uskyldig. (Foto: Thea Bjørn)
  6 / 8
 • DR's reporter beskriver stemningen som at være til en begravelse. Tung stemning til at starte med, og en form for lettelse og stærk sammenhold efter højtidelighederne. (Foto: Thea Bjørn)
  7 / 8
 • Politiet oplyser, at man efterforsker intenst i området og opfordrer folk, der måtte have viden om skyderierne, til at stå frem. Der er desuden indført visitationszone og skærpet strafzone i dele af Vollsmose. (Foto: Thea Bjørn)
  8 / 8
Facebook
Twitter