Ambulancesag koster Syddanmark millioner i advokater

Balladen om ambulancerne i Region Syddanmark har i 2015 kostet regionen mindst fem millioner kroner i advokatregninger til Kammeradvokaten.

BIOS-sag koster Region Syddanmark fem millioner kroner i advokatudgift. (© dr)

Region Syddanmark har brugt mindst fem millioner kroner i advokatregninger til Kammeradvokaten. Indtil nu har regionen kun opgjort priserne til og med november, og derfor kan beløbet stige yderligere.

Særligt er det den juridisk rådgivning i forbindelse med Bios' manglende evne til at leve op til sin kontakt med regionen, der har kostet dyrt.

Det er ikke optimalt, erkender formand for regionens præhospitale udvalg Thyge Nielsen (V):

- Det er helt klart mange penge. En stor del af dem er selvfølgelig i forhold til Bios, men en stor part af dem er også i forhold til den retssag, som vi havde omkring konkurrenceudbuddet, hvor vi brugte rigtig mange advokattimer i forbindelse med Falcks klagesag, siger han.

Pengene er blandt andet brugt på at hente rådgivning om hvorvidt regionen skulle vælge at bryde kontrakten med Bios, inden de overtog ambulancedriften 1. september sidste år.

Men selvom om regionen indtil nu har brugt, hvad der svarer til ti procent af det første års samlede besparelse på de nye ambulancekontrakter, så fastholder Thyge Nielsen, at udbuddet har været en god forretning.

- Lige meget hvilke udbud vi har, så er der nogle omkostninger i forbindelse med at lave udbuddet. Det har stadigvæk været en god forretning for os, fastslår Thyge Nielsen.

Region Syddanmark har netop nu Kammeradvokaten til at beregne, hvad det skal koste Bios, at selskabet grundet sin mandskabsmangel må lave tre ambulancer om til sygetransporter.

FacebookTwitter