Asylcenter lukker efter stærk mistanke om overgreb på drenge

Langeland Kommune og Udlændingestyrelsen lukker Børnecenter Tullebølle.

Børnecenter Tullebølle på Langeland (Foto: © Dr Fyn)

Asylcentret Tullebølle, der modtager uledsagede flygtningedrenge, bliver lukket omgående. Det fremgår af dagens pressemøde.

Ifølge borgmester Bjarne Nielsen (V) er beslutningen truffet på baggrund af flere episoder, der har medført en udtalt kritik. Desuden er to kvindelige ansatte under mistanke for at have seksuelt krænket en eller flere drenge under 18 år. Sagerne er nu meldt til Fyns Politi.

Lukningen af Børnecenter Tullebølle er truffet i samarbejde med Udlændingestyrelsen. Der er 40 drenge på centret, som i løbet af ugen vil blive overflyttet til andre børnecentre.

Der har været flere sager med drengene på centeret.

Midt i juli endte en fodboldturnering ned 130 uledsagede asyl-drenge fra børnecentre i Hundstrup, Tullebølle og Ærø i en slåskamp, der var så voldsom at personalet måtte tilkalde politiet og en ambulance. Asylcenter Holmegaard meldte efterfølgende fire drenge til politiet i forbindelse med slagsmålet.

I forbindelse med Langelandsfestivalen anmeldte en række kvinder blufærdighedskrænkelser foregået på området omkring festivalen. En del af krænkelserne skulle angiveligt være begået af unge, som formodes at være fra børnecenteret. Fyns Politi registrerede i alt 14 anmeldelser, men ikke alle er forbundet til drenge til det langelandske børnecenter.To drenge blev desuden sigtet for en voldtægt af en 16-årig pige i forbindelse med Langelandsfestivalen. De blev efterfølgende flyttet fra centeret.

3. august blev lederen af Børnecenter Tullebølle, Hanne Sommer, sygemeldt på ubestemt tid. Senere i oktober var der et slagsmål på Børnecenter Tullebølle. 40 drenge er oppe og slås – to ansatte forsøger at lægge sig imellem uden held. Da politiet kommer frem er gemytterne faldet lidt til ro. En 15-årig dreng bliver sigtet for vold mod tjenestemand.

Torsdag den 20. oktober politianmeldte forældrene til et par danske piger en gruppe drenge fra Tullebølle Børnecenter. Drengene skulle have chikaneret pigerne under en tur til den lokale svømmehal.

Opdateres…