Banebrydende forskning: Stamceller giver impotente mænd sexlivet tilbage

73 procent af de impotente mænd i undersøgelsen fik potensen tilbage efter stamcelle-operation.

Impotente mænd kan få sexlivet tilbage efter prostatakræft ved hjælp af stamceller. Det viser ny forskning fra Odense Universitetshospital, OUH.

Rent praktisk bliver stamceller fra mændenes fedtvæv taget ud og sat tilbage i deres penis efter få timer. Derefter sørger stamcellerne for, at kroppen regenererer ødelagte celler.

Det fortæller professor og OUH- overlæge, Søren Sheikh.

- Det er et eksempel på noget, der er ret banebrydende. Det er en behandling af impotens, som vi ikke vidste, at man kunne bruge. Nu har vi bevist, at det er sandsynligt, siger han.

73 procent af de 21 mænd i forsøget har fået deres potens tilbage, og Søren Sheik vurderer, at behandlingen kan tages i brug i løbet af et år.

Hos Kræftens Bekæmpelse vækker nyheden glæde, for impotens er et stort problem blandt mandlige kræftpatienter.

- Mange mænd oplever impotens, og det er et stort tabu. Derfor vil sådan en behandling være fantastisk, og denne forskning er meget spændende, siger Jens Oluf Bruun Pedersen, der er lægefaglig redaktør.

Forskningsprojektet foregår i Center for Regenerativ Medicin og er et samarbejde mellem OUH og Syddansk Universitet, SDU. Projektet er i dag blevet præsenteret i de anerkendte lægetidsskrifter The Lancet og Cell.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.