Barndomsvenner lever af at sætte odds på e-sport

Fra Odense driver tre unge iværksættere et firma, der sætter odds på udfaldet af kampe i e-sport.

- De fleste over 30 forstår ikke så meget af, hvad vi laver, siger de ejere af firmaet eBettle, som de startede i 2014.

Det er hverken aktiekurser eller dagens nyheder, der kører på skærmen på kontoret hos det lille firma eBettle i Odense.

Det er til gengæld en live kamp i Dota2 – et af de efterhånden mange populære computerspil, der spilles af unge over hele verden.

For tre barndomsvenner fra Odense, Frederik Vig, Rasmus Thorsted og Martin Dreymann, er computerspillene gået fra at være en barndomsinteresse til at være deres levevej.

De har skabt et firma, hvor de lever af at sætte odds på kampe i computerspil – for eksempel Counter Strike eller League of Legends

- Når man har siddet på drengeværelset i så mange år og været fascineret af computerspil, så er det fedt at arbejde med nu, siger 26-årige Rasmus Thorsted.

Svært at forklare til folk udefra

Det er dog langt fra alle, der forstår hvordan og hvorfor man kan tjene penge på at tilbyde odds på computerspil.

- Du kan hurtigt mærke, om du taber folk, når du forklarer, hvad du laver prøver at forklare, hvad du laver, siger Rasmus Thorsted.

Martin Dreymann supplerer:

- Ja, folk over 30 fatter som regel ikke meget af det, vi laver. Men folk, der ved noget om esport og den verden, synes det er fedt.

De tre venner lagde for to år mærke til, at der ikke var mange steder, hvor man kunne satse penge på kampe i esport. – for eksempel Counter Strike eller League of Legends.

- De sites, hvor man kunne spille, virkede temmelig uldne i kanten. Vi analyserede på det over et stykke tid, og mente, at vi kunne se et hul i markedet, hvor vi kunne komme ind, fortæller Martin Dreymann.

Droppede studier for at satse på selskab

Firmaet blev skabt i slutningen af 2014, og i dag har fynboernes firma international licens på Curacao i det caribiske hav og har primært internationale spilkunder. De tre venner har lagt mange timer i firmaet, og langt fra alt er gået nemt.

Da ideen opstod læste de tre stadig på deres studier på universitetet og erhvervsakademiet. Men hurtigt blev firmaet en fuldtidsbeskæftigelse.

- Jeg er ikke blevet færdig med min bachelor, og vi er sprunget fra undervejs. Det gik lige pludselig stærkt, og så måtte vi vælge, for der var ikke tid til begge ting. Jeg håber da, at vi har valgt rigtigt, siger Rasmus Thorsted.

På sigt forventer de tre unge iværksættere at firmaet skal sælges videre. Men iværksætterdrømmen lever videre:

- Det her er kun det første selskab, vi har skabt. Mange entreprenører skal igennem mange forskellige projekter og lære af det, siger Martin Dreymann.