Befamlede kvinder på Langelandsfestival: Tre asylansøgere er sigtet

Festivalen kritiserer nu asylcentret for ikke at have styr på asylansøgerne.

Vi oplevede, at når vi tog kontakt til asylcentret om at hente drengene, så kunne de ikke oplyse os om, hvor mange drenge, der egentlig var i området. Det anede de ikke, siger Allan K. Pedersen, der er chef for Langelandsfestivalen.(Arkivfoto.) (Foto: MOGENS FLINDT © Scanpix)

Der er ikke styr på asyldrengene på Børnecenter Rudkøbing på Langeland. Sådan lyder kritikken fra Allan K. Pedersen, der er chef for Langelandsfestivalen.

I løbet af festivalen er tre 14-17 årige drenge fra asylcentret blevet sigtet for blufærdighedskrænkelse. Desuden er to drenge blevet anholdt for voldtægt af en 16-årig pige. De to er løsladt igen.

Langelandsfestivalen var blevet forsikret om, at asylcentrets personale ville være til stede, og hente drenge, der opholdt sig inden-og udenfor pladsen. Men det var ikke nok:

- Vi oplevede, at når vi tog kontakt til asylcentret om at hente drengene, så kunne de ikke oplyse os om, hvor mange drenge, der egentlig var i området. Det anede de ikke. Det synes jeg er alt for laissez faire en holdning at have, siger Allan K. Pedersen.

Vi kan ikke låse dem inde

Asyldirektør Sisi Eibye er meget ked af episoderne. Hun vil kontakte Udlændingestyrelsen og bede om, at de drenge, der er sigtet, skal fjernes fra centret.

- Drengenes opførsel er total uacceptabel, det skal der ikke være nogen tvivl om. Men det er vigtigt for mig at understrege, at deres opførsel langt fra skal kædes sammen med de andre drenge på centret, siger hun.

Asylcentret tæller drengene tre gange om dagen, og i forbindelse med festivalen havde man foretaget endnu en optælling. Men hvis drengene stikker af, er det svært for centret at gøre noget, fortæller Sisi Eibye.

- Vi har ingen sanktionsmuligheder, og vi kan først anmelde det til politiet, hvis drengene er væk mere end et døgn. Vi kan ikke låse dem inde, siger hun.

Ifølge Fyns Politi har der været ni anmeldelser i løbet af festivalen. Kirsten Fischer, vicepolitiinspektør ved Fyns Politi skal nu i gang med at undersøge sagerne.

- Signalementerne for overgrebene er meget forskellige, så man kan ikke konkludere, at alle overgreb er begået af drengene fra asylcentret, siger hun.

Fyns Politi besøger i dag børnecentret for at tale med drengene.

FacebookTwitter