Besparelser på 30,5 millioner kroner slider på børn- og ungeforvaltning

Børn- og ungeudvalget i Odense har netop sendt forslag om besparelser på 30,5 millioner kroner i høring. Det gør ondt, fortæller rådmand.

Børn- og ungeudvalget vil blandt andet spare på lærerne i den understøttende undervisning. Det betyder, at en lærer kan stå med 40 elever alene. (Foto: Ruth Kabel © DR Fyn)

23,2 millioner kroner manglede i pengekassen hos Børn- og Ungeforvaltningen i Odense. Derfor har kommunens børn- og ungeudvalg nu sendt et besparelsesforslag på i alt 30,5 millioner kroner i høring.

- Det har været en meget svær øvelse, for økonomien har i flere år været anstrengt på hele børn- og ungeområdet. Men alle partier er enige om denne liste. Det er ikke en vi er glade for, men vi står sammen om den, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

Oprindeligt var der brug for 23,2 millioner kroner, men besparelsen bliver endnu højere. Det sker, fordi afdelingen Familie og Velfærd har brug for yderligere fem millioner kroner. Det er det område, der blandt andet behandler anbringelser af børn og unge.

Forslagene om besparelserne kommer fra et sparekatalog, som Børn- og Ungeforvaltningen har lavet. Blandt de indstillede besparelser er færre uddannede pædagoger og flere pædagogmedhjælpere.

Derudover vil der være færre uddannede lærere i den understøttende undervisning. Dermed kan en lærer stå med over 40 elever i en klasse.

- Der er ingen besparelser, jeg er glad for. Det går ud over børn, unge og deres videre liv. Det gør ondt, og jeg frygter, det vil gå ud over den støtte og omsorg, børnene får i mødet med skoler og daginstitutioner, siger Line Mørk, (SF), folkeskolelærer og medlem af udvalget.

Spareplanen er dog ikke godkendt. Nu skal den sendes i høring i fem uger hos forældrebestyrelser, elevråd og andre interesserede. Først den 26. januar 2016 træffer børn- og ungeudvalget sin endelige beslutning.

- Vi ved, at mange vil blive kede af denne liste. Det får konsekvenser for børnene, men også får medarbejderne. Vi har forsøgt at bevare kerneydelsen i vores tilbud, vel vidende at det ikke har været muligt fuldt ud, siger Susanne Crawley Larsen.

Du kan læse alle forslag til besparelserne på Odense Kommunes hjemmeside her

Børn- og Ungeforvaltningen har et samlet budget på i alt 2,7 milliarder kroner.

Facebook
Twitter