Betjente bekymrede over udsigt til at blive flyttet

Politifolk overvejer pension eller orlov, efter Rigspolitiets melding om at man vil flytte betjente til de kredse, der har brug for ekstra mandskab, siger fynsk tillidsmand.

Behovet for ekstra folk ved blandt andet kontrollen af den danske grænse får nu Rigspolitiet til at varsle flytning af politifolk. (Foto: Palle Peter Skov © ©2016 Palle Peter Skov)

Frustrationen hos de fynske betjente er stor, efter de i går fik besked om, at Rigspolitiet har planer om at flytte en række betjente permanent til de politikredse, der bruger store ressourcer på bevogtning ved grænsen eller på terrorbevogtning.

Allerede nu hjælper fynske betjente til med bevogtning ved den dansk-tyske grænse og med terrorbevogtning i København.
Men i stedet for uge efter uge at sende nye betjente af sted, vil Rigspolitiet nu flytte en række betjente permanent til Københavns, Østjyllands, Sydsjællands og Lolland-Falsters og Syd- og Sønderjyllands Politi.

Udsigten til at blive flyttet er alvorlig, siger de fynske betjentes tillidsmand, Steffen Daugaard:

- Vi har fået besked om, at nogen skal forflyttes. Og det er noget nær den værste besked, man kan få. Det bliver ikke nogen sjov vinterferie, siger Steffen Daugaard, der endnu ikke har fået at vide, hvor mange betjente, der kan blive tale om.

Det er en del af politifolkenes arbejdsaftale, at de kan tvinges til at flytte arbejdssted - også selv om det er på tværs af landet.

- Men fordi det står der, behøver man ikke at gøre det. Mine kolleger er frustrerede. Folk snakker pension, orlov og at søge nyt job. Jeg synes ikke, man behandler os ordentligt, for at sige det pænt, siger Steffen Daugaard.

Direktør håber det kan klares uden tvang

Direktøren for Fyns Politi, Kit Claudi maner dog til ro.

I et skriftlig svar til DR Fyn, skriver hun:

- Fyns Politi har ikke aktuelt nogen planer om permanente medarbejderflytninger. Forventningen i kredsen er, at vi ved naturlig afgang, ønskeflytninger og i forbindelse med fordelingsrunder af politielever vil komme langt i retning af at ændre personalesammensætningen, således at de mange afgivelser, der i øjeblikket stresser politifolkene, på sigt kan undgås.

Politibetjentene vil blive flyttet til kredsene på flere måder. I første omgang vil der finde en ønskerunde sted, hvor de politibetjente, der frivilligt vil flytte politikreds, kan sige til. I modsætning til sin direktør, forventer den fynske tillidsmand dog ikke, at det vil række.

Siden den 4. januar, hvor grænsekontrollen blev indført, har der dagligt befundet sig cirka 290 politibetjente i grænseområderne.

Mere end 200 af de betjente, der blandt andet kontrollerer biler, som skal til og fra Danmark, kommer fra de andre politikredse i landet - blandt andet altså Fyn.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.