Billetter revet væk til lille all-inclusive-festival: Solgt på et minut

Den lille ø-festival Avernax, som ligger på Avernakø, kunne melde udsolgt til næste års festival efter et minut.

Avernakø ligger i det Sydfynske Øhav og har normalt omkring 114 beboere, men til festivalen strømmer der 600 deltagere til øen. (Foto: David Grant for Avernax © Avernax)

Den lille festival, Avernax, på Avernakø kan igen i år glæde sig over, at festivalen kan melde alt udsolgt.

Sidste år tog det godt to døgn, før alle billetter var købt, men da den lille ø-festival torsdag klokken 18 satte sine 600 billetter til salg, var de udsolgt på under et minut.

- Det er jo helt vildt. Vi er målløse. Det er en stor overraskelse, siger Laura Kjeldbjerg, som er ansvarlig for kommunikationen på festivalen.

Hun blev faktisk så overrasket, at hun måtte undersøge en ekstra gang, at alt var gået som det skulle, med onlinesalget.

- Jeg havde faktisk ikke engang set, at klokken var over seks, men så begyndte mine venner at skrive til mig og spørge "er der udsolgt?", "er der udsolgt - kan det passe?". Så tænkte jeg, at det kan da ikke passe. Men vi kunne jo godt se, at alle billetter var væk, fortæller hun.

Festivalen i det Sydfynske øhav varer fire dage, og når man først har købt billetten til 1700 kroner, får man otte måltider og fri øl med i prisen.

Festivalens særlige koncept er at publikum får mad og fri øl med i billetprisen, så der er fællesspisning hver dag, og man hjælper også til med opvasken. (Foto: David Grant for Avernax © Avernax)

All-inclusive gør festivalen til noget særligt

Festivalen slår sig på at være en all-inclusive-festival, og det tror Laura Kjeldbjerg også er én af årsagerne til, at festivalen er udsolgt allerede.

Musikprogrammet er endnu ikke offentliggjort.

- Vi har ramt noget, som skiller sig ud, og som er anderledes. Jeg tror, det er fællesskabet og all-inclusive-konceptet, vi har ramt rigtigt med, siger hun.

- De kommer over på en ø. Det er sådan lidt eksotisk for nogen, tror jeg. De skal ikke tænke så meget over valgene. De skal bare lytte til musikken og spise det mad, der bliver serveret.

Selv om det gik lynende stærkt med at sælge alle billetter, får det ikke de ansvarlige for festivalen til at udvide med yderligere billetter.

- Det er jo fristende at tænke sådan. Men det skal være bæredygtigt for øen, og i de dage bliver befolkningen jo tredoblet eller noget i den stil, siger hun.

En udvidelse af festivalen ville betyde mange ændringer, og det har festivalarrangørerne ikke planer om.

- Så skal der laves mere mad, og der skal sættes flere toiletter op, infrastrukturen skal tilpasses, og der skal indkøbes flere øl. 600, synes vi, er et meget godt antal, siger Laura Kjeldbjerg.

Man hjælper hinanden - også med opvasken

Festivalen udsprang af en årlig sommerfest. Den kører på sit tredje år, når den løber af stablen i august 2019.

Når man ankommer til øen, får man en personlig kop, som man kan fylde gratis op under hele festivalen.

Man får hjemmelavet mad, og man spiser i fællesskab hjælper også med at sætte mad på bordet, rydde af bordet og vaske op.

- Vi spiser det samme, der er ikke så meget med betaling i baren, og det skal ikke give overskud. Det er vores interesse at lave en god og sjov fest, som også kan give en værdi til Avernakø og øens beboere, siger Laura Kjeldbjerg.

I år er konceptet ændret en smule, så der følger et ekstra måltid med i billetten. Derudover overvejer festivalarrangørerne at inddrage gæsterne endnu mere i festivalen i 2019.

Festivalens bookinggruppe er i fuld gang med at lægge planer for musikken, men vil endnu ikke løfte sløret for nogle navne på plakaten.

Avernax afholdes fra 8. til 11. august 2019.

Facebook
Twitter