Billigere færgebilletter er et hit

Siden midten af august har færgerne til småøerne kunnet sætte billetpriserne ned. Det får passagererne til at strømme til Ærø.

Billige færgepriser får besøgende til at strømme til Ærø, så nu er der brug for ekstra afgange. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

En smuttur til Ærø i weekenden er blevet en attraktion, efter billetpriserne i midten af august blev sat ned.

Succesen er så stor, at Ærø-færgerne er nødt til at sætte ekstra færgeafgange ind på søndage i september.

Færgedirektør Keld Møller vurderer, at det især er de billigere billetter - også kendt som landevejsprincippet, der har fået flere til at tage en smuttur til Ærø.

Landevejsprincippet er princippet om, at det skal koste det samme at tage færgen, som det gør at køre på landevejene i Danmark.

- Vi er blevet nødt til at sætte ekstrafærger ind, for ellers kan folk simpelthen ikke komme hjem søndag, siger han.

Om søndagen kan passagerne stige på en morgenafgang fra Ærø til Svendborg. Og om aftenen afgår færgen så igen, denne gang fra Søby til Faaborg.

Ærø, Læsø og Samsø er gået først i gang med de billige billetpriser.

- Der er kommet rigtig godt gang i færgerne og besøgene på øerne, siger sekretariatsleder Jan Fritz Hansen, Færgesekretariatet.

Han har endnu ikke overblikket over aktiviteten på færgerne til småøerne. Og mange er først lige gået i gang med de lavere priser.

- Grundlæggende regner vi med, at de billige billetter kommer til at virke positivt alle steder, siger Jan Fritz Hansen.