Bios dropper guldvagter

Ambulanceselskabet har fra januar fjernet de såkaldte ’guldvagter’. Nu mangler Region Syddanmark op til fire ambulancer dagligt.

Bios skal betale en bod på godt fem millioner kroner for ikke at kunne leve op til kontrakten med Region Syddanmark. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Lysten til at tage en ekstra vagt er dampet af for redderne i Bios. Trods betænkeligheder fra regionen har selskabet fjernet den ekstra betaling, der ellers skulle være belønningen til redderne for at tage ekstra vagter.

Det har konsekvenser, at Bios' ambulancereddere i stigende grad siger nej til at tage en ekstra vagt for at lukke hullerne i Bios' vagtplan, medgiver selskabets direktør, Morten Hansen.

- Der er ikke i samme grad villighed til at tage overarbejde som i startperioden, fortæller han og afviser, at det får konsekvenser for borgene.

Bios har fra begyndelsen af januar fjernet de såkaldte ’guldvagter’, der gav redderne flere tusind kroner ekstra for at tage en vagt.

- Vi mener ikke, at pengene er det hele. Vi skal skabe et godt arbejdsmiljø, og så skal vi nok blive bedre til at rekruttere alle dem, vi skal have med om bord, fortæller Morten Hansen.

Administrationen i Region Syddanmark betegner i et notat beslutningen som "forståelig", men "risikabel", da det kan betyde, at redderne ikke vil tage flere ekstravagter.

Men det afviser Morten Hansen på trods af, at Bios i januar i nogle dage har manglet helt op til fire ambulancer på en dag.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.