Bios-reddere mangler stadig løn

Flere af Bios’ reddere får ikke udbetalt den løn, de har krav på. Ledelsen begrunder det med en teknisk fejl.

Udover lønnen, så kæmper Morten Hansen, direktør i Bios, også for at få vagtplanen til at gå op. (© (c) DR)

Mens Bios' ambulancereddere har taget ekstravagt på ekstravagt for at få selskabets vagtplan til at hænge sammen, så har lønudbetalingerne ikke fulgt med.

I flere måneder har det haltet med at få udbetalt den rigtige løn til redderne, og det får nu flere reddere til at sige fra.

- Det er klart, hvis redderne ikke bliver honoreret rigtigt for den ekstra indsats, de gør, så mister de lysten, fortæller Bios-reddernes fællestillidsmand, Christian Stigaard.

Allerede i december måtte Bios skrive rundt til redderne og bede om tålmodighed, fordi redderne ikke fik udbetalt den løn, de havde krav på. Men problemerne er fortsat.

Ifølge tillidsmanden er det ikke småpenge, redderne har ventet på at få overført til deres bankkonti.

- Der er folk, der har haft rigtig mange vagter. Og hvis man ikke får registreret de vagter rigtigt, så kan det betyde 20-30.000 kroner, som den ansatte ikke har fået, fortæller Christian Stigaard.

Bios direktør Morten Hansen forsikrer over for DR Fyn, at redderne vil få deres løn, og der alene er tale om tekniske problemer i systemet, der udbetaler løn. Han fortæller desuden, at selskabet fortsat mangler 80 til 90 reddere for at nå sin idealbemanding på 550 mand.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.