Blå og rød blok: Tiden er inde til læreraftale i Odense

Radikale Venstre vil lave en lokalaftale med lærerne i Odense Kommune. Det forslag møder opbakning fra både blå og røde partier.

Odense Kommunes lærere har ikke en fleksibel aftale om deres arbejdstid. Men det skal nu laves om, mener Radikale Venstre. (Foto: Laurent Theillet © Colourbox)

57 af landets 98 kommuner har siden folkeskolereformen lavet en særaftale med lærerne om, hvordan lærerne kan bruge deres arbejdstid. Nu er tiden kommet til lærerne i Odense. Det mener Radikale Venstre, der nu vil foreslå en lokalaftale med kommunens lærerstab.

- Mit indtryk er, at systemet er blevet for ufleksibelt. Der kan være behov for en prioritering i opgaverne for at skabe balance mellem tiden, der er tilrådighed og mængden af opgaver, siger Susanne Crawley (R) rådmand for børn og unge området i en pressemeddelelse.

I juni 2013 besluttede det daværende byråd i Odense Kommune, at man ikke ville lave en aftale med lærerne. Men nu er tiden moden, mener socialdemokraterne.

- Det er en fremragende ide. Nu er tiden til at vi skal lave en lokalaftale med lærerne i Odense Kommune. Det vil kun være fornuftigt, siger Dorte Hjertstedt Boye (S).

Dansk Folkeparti er klar på at se på en aftale med lærerne.

- Efter folkeskolereformen har der været utilfredshed. Hvis den skal tilbage, skal begge parter være med på ideen. Derfor er en lokalaftale optimal, fordi kommunen og lærerne kan aftale sig ud af problemerne, siger Alex Ahrendtsen (DF).

Kan stoppe lærerflugt

En kommende lokalaftale kan stoppe flugten af lærere, der søger væk. Det fortæller Dorte Andreas, der er formand for Odense Skolelederforening:

- Det betyder rigtig meget for lærerne, at de kan flexe lidt i arbejdstiden. På den måde kan hverdag og arbejdet hænge sammen, siger hun.

Forslaget fra Radikale Venstre skal indstilles til byrådet. Hvis der er flertal, skal Børn- og Ungeforvaltningen indlede et forhandlingsforløb med Odense Lærerforening om at indgå en aftale.