Black Army-medlemmer tiltalt for afpresning af tatovør i Odense

Tre mænd bliver nu tiltalt for at afpresse tatovør i Odense. Det oplyser politiets specialenhed mod bandekriminalitet her til morgen.

Lars Pedersen ejer Elektrisk Tatovering i Odense og formand for Professionelle Danske Tatovører. Han håber på, at anmeldelsen sætte en stopper for afpresningen. (Foto: Mikkel Leimand - DR Fyn)

Glæde hos formanden for tatovørerne i Odense, Lars Pedersen, efter politiet her til morgen oplyser, at de har rejst tiltale mod tre medlemmer af Black Army for afpresning.

Det er vigtigt, at sagen nu ender med en retssag, siger Lars Pedersen.

- Det betyder, at der findes lov og orden i Danmark. Vi har gjort det rigtige ved at stå frem og anmelde det. Hvis vi ikke havde gjort det, var det aldrig nogensinde sket, siger han.

En odenseansk tatovør blev i februar afpresset af banden Black Army til at betale beskyttelsespenge. Flere andre tatovører i Odense oplevede lignende episoder, hvilket fik tatovørernes brancheorganisation, Professionelle Danske Tatovører, til at gå til Fyns Politi.

Tre mænd på henholdsvis 20, 23 og 35 år blev efterfølgende anholdt og er nu tiltalt i sagen.

Politiet mener, det var de tre mænd, der 9. februar forsøgte at true indehaveren af en tatovørforretning til at betale penge til banden Black Army.

Tiltalen kommer samme dag, som Odense Kommune, Fyns Politi og de erhvervsdrivende i Odense i aften samles til stormøde for at tale om chikane og afpresning fra bander.

Her vil der komme en stærk opfordring til at anmelde alle former for chikane og afpresning, fortæller SSP-leder i Odense Kommune, Tommy Holst, der er med til at arrangere mødet.

- Det er den måde, vi får stoppet kriminaliteten på. Selvom erhvervsdrivende ikke selv har været udsat for afpresningen, så sender det et vigtigt signal, at man stadig møder op og bakker op om kollegaerne, siger han.

Sagen mod de tre bandemedlemmer kommer for retten i slutningen af april.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.