Black Friday får trafikken til at gå i sort

Der er store trafikale problemer i Odense på årets største indkøbsdag.

Tæt kø på grund af Black Friday i Odense.

Gode tilbud vil vi gerne stå i kø for. Men humøret bliver straks langt dårligere, når vi sidder i en lang bilkø eller ikke kan finde en parkeringsplads. En situation, som mange fynboer lige nu befinder sig i.

Det store tilbudsbrag, Black Friday, giver nemlig store trafikale problemer i Odense.

Siden i formiddags har parkeringspladsen ved Rosengårdscentret været fyldt, og i flere timer har trafikken været tæt på vejene omkring landets andetstørste butikscenter. Derudover står alt også stille omkring Ikea og Bilka.

Busserne må køre nye ruter

Flere kilder fortæller til P4 Trafik, at de har siddet 70 minutter i kø for at komme ud fra indkøbscentrets parkeringsplads. Det er heller ikke muligt at komme ind.

- Det er fuldstændig sindssygt. Med mindre man skal have noget, der gælder liv og død, så skal man blive hjemme. Det er kaos, siger Dorte Lind, der sidder i køen ved Rosengårdscentret.

Trafikkaosset er også gået ud over den offentlige trafik, hvor buspassagerer har ventet i over 30 minutter på at komme igennem Odense.

Fynbus har netop meddelt, at rute 41 og 71 ikke længere kører ind til Rosengårdscentret og Bilka, men i stedet kører udenom, hvor trafikken stadig er tæt, men ikke helt stoppet.

Hvad er Black Friday?

  • Black Friday er et amerikansk fænomen, der de seneste år er blevet gradvist større i Danmark.
  • Sidste år var tilbudsdagen den sjette-største salgsdag i Danmark nogensinde. Der blev udført 4,5 millioner dankorttransaktioner.
  • Black Friday falder altid dagen efter amerikanernes store helligdag Thanksgiving (fjerde torsdag i november). Navnet henviser faktisk netop til den voldsomme trafik, der opstod dagen efter højtiden.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.