Blev efterlyst internationalt: 55-årig sexkrænker har meldt sig selv

Anholdelsen foregik helt uden dramatik, oplyser Fyns Politi.

Den dømte 55-årige arbejdede som pædagogmedhjælper på Stige Skole og som håndboldtræner i Stige Håndboldklub. (© Annesofie Brochstedt)

En 55-årig mand, der har været eftersøgt, siden han blev dømt 1,5 års fængsel for at have forgrebet sig på 22 piger, har nu meldt sig selv til politiet. Anholdelsen foregik helt uden dramatik.

Det skriver Fyns Politi i pressemeddelelse.

Det er to uger siden, at den 55-årige mand blev idømt sin ubetingede fængselsstraf for sexmisbrug af 22 piger på Stige Skole og i Stige Håndboldklub. En dom, han via sin advokat ankede til landsretten.

Manden mødte aldrig op til domsafsigelsen, og siden har Fyns Politi ikke kunnet finde ham. Derfor valgte de at udstede en international arrestordre på den dømte.

Fyns Politi blev dog tidligere dag ringet op af manden, som fortalte, at han ville melde selv.

Det er herefter planen, at den tidligere fynske håndboldtræner skal for en dommer inden for 24 timer, hvor han vil blive kørt til afsoning, fortalte efterforskningsleder Henrik Justesen tidligere i dag.

På fri fod siden anholdelse

Siden den 55-årige mand blev anholdt for de mange seksuelle overgreb, har han været på fri fod.

Ifølge sagens anklager, Maria Fanø Fredeløkke, var der fra begyndelsen ikke tilstrækkelig grundlag for at varetægtsfængsle ham.

Sagen blev ført i Retten i Odense i december sidste år, og den anklagede mødte frivilligt op og afgav sin forklaring, indtil selve domsafsigelsen hvor han altså udeblev.