Bondam om at spille statsministerkandidat: Bliver en lejlighed til at reflektere over, hvordan jeg selv var politiker

Efter 15 år væk fra de skrå brædder, er Klaus Bondam tilbage på Odense Teater i forestillingen 'Død over Eliten'.

Politiker, institutleder og direktør.

Klaus Bondam har trådt mange andre stier end dem, man finder på de skrå brædder, de seneste 15 år.

Men nu er han klar til at komme tilbage i rampelyset på teaterscenen for en kort periode ved siden af sit job som direktør i Cyklistforbundet.

Han har sagt ja til at spille politiker i forestillingen Død over eliten, som er en ny politisk dramatik skrevet af Thomas Markmann.

- Det her er der altså et eller andet særligt ved, fordi den handler om demokratiet og om, hvor sindsygt sårbart det også er, siger Klaus Bondam.

På grund af sine politiske erfaringer, regner han med, at rollen som statsministerkandidat i forestillingen også giver ham en særlig personlig oplevelse.

- Jeg håber meget, at det at få lov at arbejde med mit gamle håndværk og samtidig få lov til som skuespiller at gestalte en politiker bliver en mulighed for at reflektere over, hvordan jeg selv var politiker dengang, siger han.

I 1992 blev Klaus Bondam uddannet skuespiller på Odense Teaterskole. Mandag var der læseprøve på Odense Teater, og selv om omgivelserne måske virkede bekendt, var det en ny oplevelse for Klaus Bondam igen at være tilbage på teatret.

- Jeg gjorde noget, som jeg ikke har gjort i 15 år, men jeg kan da læse højt endnu, siger han.

Død over eliten har premiere på Odense Teater 1. februar 2018.

Facebook
Twitter