Borgere i Odense siger nej tak: 'Dybt godnat' at belønne gravide rygere

Odense Kommune overvejer at belønne gravide, hvis de kvitter smøgerne.

Hellere bruge pengene på noget andet, mener Berit Hansen. (Foto: Cindie Madsen - DR Fyn)

- Det er dybt godnat.

Berit Hansen fra Odense giver ikke meget for Sundhedsstyrelsens anbefaling om, at kommunerne bør give penge som belønning til gravide rygere for at de stopper med at ryge. Beløbet ville være på 1.000 kroner.

- Da jeg var fik børn for 28 år siden, der var der ikke noget med, at man kunne belønne folk ved at give dem penge, hvis de stoppede med at ryge. Brug dog pengene på noget andet. Kære samfund, tænk jer om, siger hun.

Ronny Tage Skov kan godt forstå, hvis odenseanerne ikke er meget for, at penge fra fælleskassen skal bruges til at belønne gravide, der kvitter smøgerne. (Foto: Cindie Madsen - DR Fyn)

Torsdag den 14. marts skal forslaget diskuteres i sundhedsudvalget i Odense Kommune, men Berit Hansen håber bestemt ikke, det er noget, der bliver en realitet.

Kommunen bør ikke blande sig

Helt generelt mener Berit Hansen ikke, at kommunen bør bruge penge på at belønne borgere mod dårlige vaner.

- De 1.000 kroner kunne blive brugt til så meget andet. Børn, der lever i fattigdom eller andet, så det her er bestemt ikke noget, kommunen skal bruge penge på. Absolut ikke. Jeg er tosset, siger hun.

Man afgør selv, om man vil ryge eller ej, mener Anja Margrethe Olesen. (Foto: Cindie Madsen - DR Fyn)

Armene er heller ikke helt oppe over hovedet hos Ronny Tage Skov fra Kokkedal. Og han forstår godt, hvis borgerne i Odense er bekymrede.

- Det er trods alt fælleskassen, at de her penge bliver taget ud af. Jeg kunne også forestille mig, at rygerne måske ville begynde igen, hvis ikke de bliver hjulpet efterfølgende, siger han.

Og at kommunen ikke bør blande sig, er Anja Margrethe Olesen fra Korup ved Odense enig i.

- Jeg synes, det er mærkeligt, at de blander sig. Også det med, at de ville gøre hele kommunen røgfri - det skal de ikke blande sig i. Det er en personlig sag, om man vil ryge eller ej, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk