Borgere på barrikaderne: Nu får de en ambulance

Borgere har samlet flere end 7.000 underskrifter i Faaborg-Midtfyn for at få deres akutbil tilbage. Nu vil et flertal i regionen give dem en ambulance.

Borgerne i Faaborg har de seneste måneder kæmpet indædt for at deres akutbil tilbage. Nu er et flertal af politikerne klar til at give dem en ekstra ambulance i kommunen, som har Fyns højeste responstid på 10,1 minutter. (Foto: Dr Fyn)

10,1 minut. Så lang tid tager det i gennemsnit en ambulance at nå frem i Faaborg-Midtfyn Kommune. Men nu skal responstiden være kortere.

Efter lang tids ballade og hård kritik fra utrygge borgere er Region Syddanmark nu klar til at investere i en ekstra ambulance til området.

- Vi er klar til at etablere et ekstra døgndækkende beredskab i Faaborg-Midtfyn Kommune, siger Thyge Nielsen (V), der er formand for det præhospitale udvalg.

- Det er ingen hemmelighed, at vi er presset på Fyn omkring vores ambulancer, hvor vi generelt har svært ved at overholde responstiderne, siger han.

Hidtil har Faaborg haft en akutbil, men den sparede regionen væk sidste sommer i en stor sparerunde, der skulle skaffe i alt 180 millioner kroner til regionens slunkne kasse.

Uden akutbil er utrygheden steget i Faaborg-Midtfyn. Især en sag om en kvinde døde af hjertestop, mens ambulancen var 18 minutter om at komme frem, har sat sindene i kog i Faaborg-Midtfyn.

I sidste uge afleverede en protestgruppe mere end 7.000 underskrifter, der krævede akutbilen tilbage. Det fik kort efter Socialdemokraterne i regionen til at erklære sig klar til at købe en ambulance til området.

- Vi må her og nu finde penge til et ekstra beredskab, så vi kan komme ud i ordentlig tid i det sydvestfynske område, siger Poul Erik Svendsen (S), næstformand i Region Syddanmark.

Med Venstres støtte er der flertal for et hurtigt indkøb af en ekstra ambulance. Forslaget skal endelige drøftes på et møde i det præhospitale udvalg mandag. Her skal politikerne også finde ud af, hvordan en ekstra ambulance skal finansieres.

Også tre jyske akutbiler blev sparet væk sidste år – i Grindsted, Skærbæk og Haderslev.

Facebook
Twitter