Borgmester glad for igen at kunne sende motionister over Storebælt: ’Vigtigt at vise ingeniørkunst frem’

Transportminister Benny Engelbrecht (S) vil afskaffe forbud mod motionsløb på broer.

Igennem tiden har både cyklister og løbere fået lov til at krydse Storebæltsbroen under særlige arrangementer. (Foto: Søren Steffen © Scanpix)

Løbesko og cykeldæk skal igen have lov at røre asfalten over Storebælt.

Den socialdemokratiske transportminister Benny Engelbrecht vil nemlig igen åbne op for at arrangører af motionsløb kan søge om at sende motionister over de danske broer – også selvom det er motorveje, som Storebæltsbroen og Den Nye Lillebæltsbro.

En nyhed, der vækker glæde hos Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V).

- Det er sundt at motionere, og det betyder noget for indtjeningen i vores foreninger, og så er det vigtigt, fordi vi kan vise Storebæltsbroen frem – det er jo fantastisk ingeniørkunst.

Trafikkaos ved halvmaraton

I 2017 forbød Benny Engelbrechts forgænger, Liberal Alliances Ole Birk Olesen, motionsløb på de danske broer. Det skete, efter der havde været trafikkaos i forbindelse med et halvmaraton over Den Nye Lillebæltsbro.

Men den nuværende transportminister ser ikke motionsløbene som et trafikproblem - så længe, de er velplanlagte og annonceret i god tid, har han meldt ud.

Den holdning deler borgmesteren fra Nyborg, som understreger, at løbet over Storebæltsbroen foregår en gang hvert tredje år.

- Det sidste broløb over Storebælt blev afviklet på fortrinlig vis uden trafikale problemer, så jeg forventer, at det vil køre lige så glat næste gang.

De senere år har arrangørere af broløb måtte aflyse løb, fordi antallet af tilmeldingerne faldt, efter det ikke længere var muligt at krydse de største broer. Så hos Foreningen Broløbet er smilene store i dag.

- Det er jeg super fantastisk glad for. Jeg mener, der skal være plads til alle på Storebæltsbroen. Bilister skal kunne give rum til, at løberne en gang hvert tredje år bruger den ene vejbane, siger arrangør Per Hansen.

Borgmesteren i Nyborg er fremadrettet optimistisk, når det kommer til tilmeldinger.

- Jeg håber, at rigtig mange vil finde vej til Storebælt og vil være med til at løbe hen over broen.

Arrangør: Næste år bliver der broløb igen

Arrangørerne har allerede fået mange gode tilbagemeldinger fra dem, der plejer at snøre løbeskoene.

- 99 procent er yderst positive, og de glæder sig. Det er jo noget af det stærke ved broløbet. Det er et motionsløb danskerne virkelig ser frem til og træner op til for at deltage i, siger Per Hansen

Ifølge Foreningen Broløbet vil der blive arrangeret løb over Storebæltsbroen i september 2020.

Facebook
Twitter