Borgmester: Vi skal ikke lønnes fyrsteligt – men fair

Borgmestre står til en lønstigning på 30,5 procent. Til gengæld vil de få lavere pension.

Søren Steen Andersen, borgmester (V), Assens, håber på, at han og hans kolleger en gang for alle stiger i løn. (Foto: Charlotte Flyvbjerg DR Fyn)

Siden 1994 har landets borgmestre måttet kigge langt efter lønstigning. I dag kom vederlagskommissionen så med en anbefaling, der betyder, at borgmestrene og de fem regionsrådsformænd vil få 30,5 procent i lønstigning. Til gengæld bliver der så skåret i pensionen.

- Jeg glæder mig over, at forslaget vil gøre, at den løn vi får, bliver sammenlignelig med det øvrige arbejdsmarked, siger Hans Luunbjerg (V), borgmester i Kerteminde Kommune.

Søren Steen Andersen (V), Assens-borgmester, ser frem til, at borgmesterlønninger kommer til at følge samfundets almindelige lønstigning.

- Vi skal ikke lønnes fyrsteligt, men fair, siger han.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har i dag indkaldt Folketingets partier til at drøfte kommissionens forslag. Søren Steen Andersen håber, at de vælger at følge dem:

- Hvis ikke der bliver gjort noget nu, kommer der bare et endnu større slag en anden dag, siger Søren Steen Andersen.

Venstre, Socialdemokraterne, De Radikale, SF og De Konservative afslog tidligere i januar at støtte vederlagskommissionens anbefalinger, der også indeholder en lønstigning for folketingsmedlemmer.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.