Borgmester vil tage massive besparelser i Odense af bordet

Odenses borgmester vil genåbne forlig om besparelser på børn- og ungeområdet.

Borgmester Anker Boye og det øvrige byråd i Odense har fået massiv kritik af store besparelser på børn- og ungeområdet. (Foto: claus fisker © Scanpix)

I går foreslog Odenses socialdemokratiske borgmester Anker Boye, at skatten i Odense skal sættes op med en procent. Det skal ske i forsøget på at hive penge hjem til hårdt trængte velfærdsområder, der gælder børn, unge og ældre.

I dag går han endnu et skridt og afslører, at han vil indkalde forligspartierne bag årets kommunale budget, for at se om besparelser for 30 millioner kroner på børn- og ungeområdet kan pilles af bordet.

- Et enigt byråd har lagt budgettet. Når nu der er flertal bag forslaget om at hæve skatten, så kan det også være der er flertal for at komme børn- og ungeområdet i møde, for de er hårdt pressede, siger han til DR Fyn.

SFs byrådsmedlem i Odense Brian Dybro har tidligere i dag tænkt samme tanker og opfordret Anker Boye til et hurtigt forligspartimøde, hvor formålet skal være at finde et engangsbeløb på 30 millioner kroner, så de bebudede besparelser på skoler og daginstitutioner i Odense kan rulles tilbage.

Ifølge Anker Boye vil planerne om skattestigning først hjælpe fra 2017.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.