Brandbombe-sag kan sende familier ud af Vollsmose

Fire familier står til at skulle ud af deres lejligheder i Odense-bydelen Vollsmose, efter et familiemedlem kastede molotov-cocktails og sten mod politiet tilbage i 2015.

Boligselskaber vil have ni familier smidt ud af Vollsmose, fordi børnene medvirkede i angrebet mod en politibil i juni 2015, (Foto: Dr Fyn © DR FYN)

To år efter ni unge angreb politiet med brandbomber og sten på Bøgetorvet i Vollsmose, er det stadig usikkert, om familierne til de ni kriminelle også straffes for angrebene. Syv sager om udsættelser af familier har allerede kørt i boligretten, og i alt skal ni familier have prøvet deres sag.

Udsættelsessager
  • Boligselskabet FAB har tabt tre sager og vundet en sag om opsigelse af lejemål af de unges familier
  • Boligselskabet Civica har foreløbig vundet tre sager og yderligere to sager skal for boligretten i Odense
  • Hver eneste afgørelse er indtil videre blevet anket til landsretten, hvad enten den er gået imod familierne eller boligselskabet

Boligselskaberne vil have dem ud, fordi børnene medvirkede i angrebet mod en politibil i juni 2015, men indtil videre bliver afgørelserne anket, når de falder.

Alle ni drenge er dømt, men der er stor forskel på, om også familien straffes, fortæller boligselskabet Civicas advokat Claus Tolstrup:

- Der er nuancer i sager. Det, som man diskuterer i de her sager, er, om fraflytning er påkrævet. Det er en vurdering af personlige forhold, der skal indgå i de enkelte sager, fortæller han.

Urimeligt hele familien straffes

Forsvarer for en af familierne, advokat Niels Rex, mener derimod, at boligselskaberne bare flytter på problemerne, og at familierne rammes for hårdt i forhold til et enkelt familiemedlems forbrydelse.

- Familierne har svært ved at forstå, at noget der ikke foregår i den ejendom, de bor i, og som foretages af deres umyndige søn skulle betyde, at hele familien skal fraflytte et lejemål, hvor der ikke tidligere har været nogle problemer, siger han.

Det forstår direktør i Fyns Almennyttige Boligselskab, Jacob Michaelsen, ikke. Ifølge ham er det almindeligt, at lejligheder har ordensreglementer, og folk kan blive sat ud af lejligheden for mindre.

Næste sag skal for retten den 30. maj og den sidste i løbet af juni.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.